16.8 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Vaccinare „drive-thru”, în etapa a III-a!

Etapa a III-a de vaccinare va începe, teoretic, pe 15 martie 2021. Autoritățile iau în considerare inclusiv vaccinarea de tip „drive- thru”. Astfel, cetățenii s-ar putea vaccina din confortul… mașinii.

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că a fost vaccinat românul cu numărul UN MILION. Acesta era target-ul pentru finalul lunii martie, dar s-a întâmplat mai repede decât se așteptau.

Astfel, în 15 martie, se va da startul celei de-a III-a etape de vaccinare. Mai exact, la centrele de vaccinare se vor deschide listele de înscriere pentru administrarea vaccinului. Imunizarea efectivă a populației generale va începe după jumătatea lunii aprilie.

Această listă de așteptare va fi disponibilă din data de 15 martie. Practic modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară. Fiecare persoană când intră în cont va alege opțiunea de a se programa în această listă prin alegerea unui centru.

Fiecare centru va avea o listă de așteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS și email și va avea acel loc liber pentru 24 de ore timp în care va confirma programarea. Ca atare, trebuie să înțelegem că după 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de așteptare. Platoforma va notifica în primul rând persoanele de pe lista de așteptare. Ne așteptăm ca locurile să fie ocupate din lista de așteptare. După 15 martie vom încuraja programarea prin această listă de așteptare” a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai explicat că, pentru etapa a III-a de vaccinare se ia în considerare inclusiv vaccinarea din confortul mașinii personale.

„Centrele de tip «drive thru» (…) sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip «drive thru», pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix. (…) Aceste centre vor putea fi activate în momentul în care avem o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permită dechiderea tuturor centrelor şi din acest motiv reamintesc utilitatea listei de aşteptare, pentru că în momentul în care un centru va fi activat persoanele respective vor fi notificate şi vor fi programate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Șeful CNCAV a amintit că pentru toată campania de vaccinare anti-COVID sunt prevăzute aproximativ 750 de centre, cumulând peste 1.760 de cabinete de imunizare.

Centre de tip „drive-thru” au fost înființate deja în alte state. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătații, organizarea și amenajarea acestor centre se vor face în marile aglomerări urbane, în zone care permit accesul persoanelor cu mijloace auto proprii.

„Peste 100.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare”, a concluzionat Valeriu Gheorghiță.

Foto – stirileprotv

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!