6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

O provocare, pentru elevii din Bistrița-Năsăud: EROUL din localitatea mea

Elevii din Bistrița-Năsăud au vreme până în 10 mai să conceapă o lucrare despre eroul din localitatea sau familia lor. Este vorba despre un inedit concurs de istorie, adresat copiilor din gimnaziu sau liceu. Cele mai bune lucrări vor fi distinse cu premii în bani și diplome.

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala județeană Bistrița-Năsăud, colonel „Liviu Rusu” a lansat cea de-a doua ediție a Concursului județean de educație patriotică Eroul din familia / localitatea mea.

Concursul își propune să cultive în rândul tinerei generații sentimente de admirație și respect față de înaintașii care s-au jertfit pentru țară. De asemenea, vom premia cele mai bune lucrări realizate de elevi.

Concursul constă în elaborarea unui referat sau a unei lucrări de cercetare despre un erou din familia sau localitatea de domiciliu a elevilor sau părinților elevului”, a explicat col (r) Gheorghe Tanco, președintele Asociațiaiei Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala județeană Bistrița-Năsăud Colonel „Liviu Rusu”.

Lucările pot fi elaborate și înscrise în concurs începând din 1 martie – până în 10 mai 2021.

Concursul se desfășoară online. Participanții pot să se înscrie și să trimită lucrărea, fișa de înscriere și declarația de consimțământ la adresa: [email protected].

Pentru fiecare secțiune se acordă trei premii în bani:

  • premiul I – 120 lei,
  • premiul II – 100 lei;
  • premiul III – 80 lei
  • 3 mențiuni și diplome de participare.

Pe lângă aceste diplome și premii, toți participanții la concurs primesc cărți și rechizite școlare.

În acest an, premierea va avea loc în preajma Zilei Eroilor (10 iunie) data exactă a evenimentului urmând să fie anunțată ulterior.

Mai multe informații despre regulamentul concursului Eroul din familia / localitatea mea pot fi consultate accesând pagina organizatorilor – AICI.

La prima ediție a concursului, desfășurată anul trecu, au participat 22 de elevi (15 elevi de gimnaziu, 7 elevi de liceu), reprezentând 10 unități școlare din Bistrița-Năsăud.

Toți elevii participanți au primit diplome și premii în cadrul Simpozionului județean „Eroii județului Bistrița-Năsăud, eroii neamului nostru”, desfășurat în 4 octombrie 2020 în Blăjenii de Jos, la muzeul care poartă numele generalului Grigore Bălan – eroul dezrobirii Ardealului.

Foto @ Premierea elevilor participanți la prima ediție a concursului

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...