17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Vânătoarea aduce bani până și la Ocolul Silvic Bistrița. Cât s-a încasat anul trecut:

Ocolul Silvic al municipiului Bistrița face bani dintr-o pepinieră, exploatare, chirii și redevențe și chiar vânătoare. Dacă cele mai mari venituri au provenit din servicii prestate și exploatare, nici banii aduși de vânătoare nu sunt de lepădat:

Pepiniera Ocolului Silvic al municipiului Bistrița a adus anul trecut venituri de 15.000 de lei. Serviciile prestate au adus la bugetul instituției 93.000 de lei, iar exploatarea aproape 100.000 de lei.

Redevențele și chiriile au mai adus la buget 10.000 de lei, iar cu ajutorul vânătorii, inginerii silvici de la Ocolul Silvic Bistrița au mai făcut 49.000 de lei. Veniturile totale ale ocolului silvic trec de 3 milioane de lei, în timp ce cheltuielile ajung la 2,7 milioane de lei.

Practic, Ocolul Silvic se numără printre puținele instituții subordonate Primăriei Bistrița care reușesc să producă mai mult decât cheltuie. Și în acest caz, cea mai mare sumă, aproape 1,8 milioane de lei merge pe salariile angajaților.

Profitul  înregistrat de 238.130 de lei se va împărți: jumătate va merge la bugetul local al municipiului, iar jumătate pentru investiții. Anul acesta, Ocolul Silvic va cumpăra un calculator și un proiector pentru sala de ședințe cu 7.000 de lei, o autoutilitară pentru vânătoare cu 25.000 de lei sau o mașină de tuns gardul viu cu 3.000 de lei.

De asemenea, 425.000 de lei vor merge pe amenajarea noului sediu din Ștefan cel Mare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.