14.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

Vânătoarea aduce bani până și la Ocolul Silvic Bistrița. Cât s-a încasat anul trecut:

Ocolul Silvic al municipiului Bistrița face bani dintr-o pepinieră, exploatare, chirii și redevențe și chiar vânătoare. Dacă cele mai mari venituri au provenit din servicii prestate și exploatare, nici banii aduși de vânătoare nu sunt de lepădat:

Pepiniera Ocolului Silvic al municipiului Bistrița a adus anul trecut venituri de 15.000 de lei. Serviciile prestate au adus la bugetul instituției 93.000 de lei, iar exploatarea aproape 100.000 de lei.

Redevențele și chiriile au mai adus la buget 10.000 de lei, iar cu ajutorul vânătorii, inginerii silvici de la Ocolul Silvic Bistrița au mai făcut 49.000 de lei. Veniturile totale ale ocolului silvic trec de 3 milioane de lei, în timp ce cheltuielile ajung la 2,7 milioane de lei.

Practic, Ocolul Silvic se numără printre puținele instituții subordonate Primăriei Bistrița care reușesc să producă mai mult decât cheltuie. Și în acest caz, cea mai mare sumă, aproape 1,8 milioane de lei merge pe salariile angajaților.

Profitul  înregistrat de 238.130 de lei se va împărți: jumătate va merge la bugetul local al municipiului, iar jumătate pentru investiții. Anul acesta, Ocolul Silvic va cumpăra un calculator și un proiector pentru sala de ședințe cu 7.000 de lei, o autoutilitară pentru vânătoare cu 25.000 de lei sau o mașină de tuns gardul viu cu 3.000 de lei.

De asemenea, 425.000 de lei vor merge pe amenajarea noului sediu din Ștefan cel Mare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...