20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Verzii acuză Alianța PNL – USR – Plus că a amplasat ILEGAL zeci de bannere în municipiu! Primăria Bistrița se face că nu vede

Partidul Verde acuză Alianța PNL – USR – Plus că a amplasat zeci de bannere în Bistrița, fără a fi obținut avizul de la primărie și fără să fi plătit taxele aferente.

Partidul Verde a solicitat Primăriei Bistrița o informare privind situația bannerelor electorale din oraș. În răspunsul oficial, semnat de primarul în funcție – Ovidiu Teodor Primăria Bistrița, recunoaște situația, dar, inexplicabil, nu a luat măsuri, bannerele neautorizate fiind de câteva săptămâni agățate prin tot orașul.

„Pentru bannerele amplasate de Alianța PNL – USR – Plus, identificate în urma verificărilor în teren, până la această dată nu a fost înregistrată cerere pentru emitere acord și nu a fost achitată taxa pentru utilizarea locațiilor aparținând Primăriei municipiului Bistrița – afișare ilegală”, se arată în răspunsul oficial al Primăriei Bistrița.

Surse Bistrițeanul.ro susțin că liberalii bistrițeni ar fi fost notificați și chiar sunați de două ori de către primărie pentru a intra în legalitate. Și cam atât. Ioan Turc, președintele PNL BN și candidatul Alianței PNL – USR – Plus la Primăria Bistrița, ar fi răspuns că partenerii din Alianță trebuiau să se ocupe de asta și situația a rămas în aer, la fel ca și bannerele.

În toată povestea asta o parte din vină aparține și Primăriei Bistrița, care, așa cum ne-a obișnuit, doarme în papucii statului. După ce a notificat PNL-ul că e ilegală afișarea bannerelor, s-a spălat pe mâini și nu a mai mișcat nici un deget, mulțumindu-se doar cu atât, evitând cu tact un conflict politic, deși ar fi trebuit să aplice legea, indiferent ce partid a încalcat-o, doar nimeni nu e mai presus de lege.

Prin aceeași situație a trecut și Primăria Prundu Bârgăului, care însă a sancționat PNL cu amendă.

Pe scurt, potrivit administrației locale din Prundu Bârgăului, deși reprezentanții unor partide politice au solicitat certificate de urbanism, prin care li s-a adus la cunoștință faptul că potrivit legislației nu pot fi montate astfel de bannere până la obținerea autorizațiilor solicitate de Primăria comunei Prundu Bârgăului, au existat situații în care două dintre partidele politice au instalat astfel de bannere.

Ulterior, reprezentanții unuia dintre partide, respectiv USR, a înțeles faptul că legislația se respectă în comuna Prundu Bârgăului și le-a demontat.

Reprezentanții celui de-al doilea partid politic, respectiv cei ai PNL, care nu au ținut cont de solicitările autorităților locale din Prundu Bârgăului și au montat mai multe bannere fără a respecta legislația în vigoare, au fost amendați ca urmare a nerespectării legislației. Amenzile au fost aplicate atât reprezentantului partidului, cât și unui reprezentat al firmei care a instalat bannerele. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 10.000 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: