14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Bistrița-Năsăud: 8 cazuri pozitive și 11 bistrițeni vindecați

Avem 1.079 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore opt bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 11 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.189 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate opt cazuri noi de infecție cu coronavirus. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.079 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 11 vindecări.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 99 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 22.08.2020, este următoarea:

 • 1.079 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 76 decese;
 • 904 persoane vindecate;
 • 49 persoane izolate;
 • 332 persoane în carantină,
 • 171 de teste efectuate, din care 127 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 56 cadre medicale (18 medici, 38 asistenți) și 21 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 72 au fost vindecate.
 • 81 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 35 au fost declarate vindecate.
 • Șase persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.
 • Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Opt dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • 15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Zece dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

 

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.189 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 77.544. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 35.079 au fost declarate vindecate și externate, iar 9.309 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 3.233 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.202 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 504 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 704 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 10.744 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.582 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 30.403 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 36 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.919 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 124 au decedat, iar 338 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?