-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Verzii, împotriva transformării celor zece hectare de pădure de la Dumitra în groapă de gunoi!

Reprezentanții bistrițeni ai Partidului Verde sunt total împotriva transformării pădurii de la Dumitra în groapă de gunoi. Dacă proiectul va fi aprobat, zece hectare de pădure vor deveni o nouă celulă pentru depozitarea deșeurilor.

Cristian Țetcu a fost prezent ieri în piațeta din jurul Bisericii Evanghelice, acolo unde verzii au organizat o conferință de presă. Unul dintre subiecte a fost situația de la Tărpiu, Dumitra: Consiliul Local are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care se poate decide donarea a zece hectare de pădure Consiliului Județean Bistrița-Năsăud  pentru transformarea suprafeței într-o altă celulă pentru depozitarea deșeurilor.

„Nu se poate să nu ne vină în minte întreaga epopee a acestui centru de management integrat al deșeurilor din Tărpiu – Dumitra: de la momentul în care a fost proiectat, construit, cine a fost interesat de acest lucru și de ce nu funcționează nici măcar la momentul acesta. Trecând peste aceste aspecte, am ajuns în anul de grație 2017 când doamna fostă ministru Doina Pană aproba pe șest acel articol care permite raderea pădurii și introducerea gropilor de gunoi în păduri. Am luat atitudine atunci, am făcut o deplasare la groapa de la Tărpiu și am spus lucrurilor pe nume. Iată că azi, în 2018, același primar, Bălăjan de la Dumitra, care atunci se dădea de ceasul morții că nu va mai aproba niciun fel de acțiune de extindere și dezvoltare a gropii de la Tărpiu, acum este cel mai înfocat susținător al donării către Consiliul Județean a cel puțin zece hectare de teren într-o pădure, spune domnia sa, comunală. Noi avem alte informații în acest sens. Se întâmplă acest lucru tocmai în săptămâna în care Parlamentul European votează și consideră un mare succes adoptarea noii platforme de economie circulară și votează noile directive pentru gestionarea deșeurilor, gestionarea gropilor de gunoi și gestionarea deșeurilor de ambalaje”, a declarat Cristian Țetcu.

Reamintim că ședința Consiliului Local Dumitra a fost suspendată după ce unul dintre consilieri a încercat să filmeze momentul votului. În următoarea întâlnire, se pare că proiectul privind groapa de gunoi va fi din nou pe ordinea de zi.

Detalii despre acest subiect, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: