16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

VIDEO: Vor să transforme pădurea din Dumitra în groapă de gunoi!

Zece hectare de pădure vor fi defrișate – sau cel puțin asta plănuiește administrația comunei Dumitra. Proiectul de hotărâre prin care se vrea transformarea pădurii în groapă de gunoi a fost amânat, însă șansele ca acesta să fie reluat și aprobat sunt mari.

Groapa de gunoi de la Tărpiu a generat scandaluri imense între oamenii din Dumitra și administrația comunei. Reamintim că în august 2016 a avut loc un protest al localnicilor care nu mai suportau problemele pe care le aveau din cauza poluării. Despre extinderea gropii de gunoi, nici nu voiau să audă.

Materialul din 2016, AICI.

Acum, este nevoie de încă o celulă pentru groapa de gunoi de la Tărpiu deoarece în prima nu se mai pot depozita deșeurile, aceasta fiind plină până la refuz. La fel ca în 2006, Primăria Dumitra este dispusă să doneze 10 hectare de pădure Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru amenajarea celulei. Proiectul de hotărâre a fost pe ordinea zi în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Dumitra, însă ședința a fost suspendată deoarece primarul Dumitru Bălăjan a fost deranjat de un consilier care a vrut să filmeze dezbaterea pe proiectul respectiv.

Paul Martița, consilier PNL, a făcut publică filmarea pe pagina de Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/paulviorel/videos/1782728638432056/” /]

„După cum s-a hotărât în ședința de consiliu, pentru transparență față de cetățenii pe care îi reprezentăm, ședințele pot fi filmate și arătate publicului interesat. În această ședință Bălăjan și Ani Leon nu a mai fost de acord să se filmeze, dat fiind faptul că era un subiect cu un impact major asupra întregii comunități.
Dacă în 2006 a promis cetățenilor o mulțime de lucruri fără ca acestea să fie puse în scris a funcționat, de data aceasta știind că o filmare poate rămâne ca o dovadă, a anulat ședința. Stimați cetățeni ai comunei Dumitra, primarul Bălăjan a promis dezvoltare, extindere în campania lui electorală, însă a omis voit sau poate că nu, să vă spună, că dezvoltarea și extinderea se referea la GUNOAIE. Noi Comuna Dumitra devenim pe zi ce trece cea mai poluată comună nu doar din județ cât și din țară. Totuși ne putem mândri că ne îmbogățim pe zi ce trece cu cât mai multe GUNOAIE”, a scris consilierul local pe pagina sa de Facebook.

„În mare, vor să aloce 10 hectare de pădure gratis – pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Asta e problema. Pentru prima celulă, cea care e făcută acum, s-au donat 16 hectare de pădure în 2006, deci tot gratuit. Din informațiile pe care le am, s-a făcut o celulă și pe a doua nu o mai pot face pentru că pământul nu mai rezistă. Acum au nevoie de alt teren. În apropiere există o pădure care aparține comunei Dumitra și vor să o defrișeze pentru a construi o altă celulă pe 10 hectare. Eu am vrut să cer să ia niște bani comuna Dumitra. Dacă tot dăm 10 hectare de pădure… Acesta e interesul. Nu mai vorbim de faptul că pădurea ne dă aer, e vitală”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Paul Martița.

Contactat de reporterul Bistrițeanul.ro, primarul Dumitru Bălăjan a spus că se află la București și va putea discuta doar mâine despre acest subiect.

40 de milioane de euro a costat proiectul de management integrat al deșeurilor, proiect care este un dezastru total. Dintr-un proiect ecologic, gândit bine (pe hârtie doar), s-a ajuns la poluare și probleme mari care nu se știe cum vor fi rezolvate.

Firma Vitalia administrează groapa de gunoi de la Tărpiu, iar Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este proprietarul de drept.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.