13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

VESTE BUNĂ de la Spital: Urgențele stomatologice vor fi tratate și-n miez de noapte!

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit okey-ul de la Consiliul Județean pentru a angaja 129 de persoane în plus. Printre noii angajați se numără și dentiști, care vor asigura urgențele stomatologice 24/7. UPU-SMURD a primit o suplimentare de aproape 60 de posturi.

Spitalul Județean se pregătește să angajeze 129 de persoane în perioada imediat următoare. Astfel, unitatea medicală va ajunge la 1.674 de angajați. Consiliul Județean a dat okey-ul ieri pentru modificarea organigramei Spitalului Județean.

Acest lucru aduce și o veste bună pentru cei care au urgențe stomatologice în cele mai nepotrivite momente. Cabinetul de medicină dentară de urgență are o suplimentare de 8 posturi, 4 medici și 4 asistenți. Astfel vor fi asigurate urgențele medicale 24 h/7 zile.

Printre cele mai multe posturi – 59 vor fi scoase la concurs la UPU SMURD. Este vorba despre 11 posturi de medici, 35 de posturi de asistent medical, 2 de asistent social, 8 de infirmieră și 3 de brancardier.

Înființarea structurii PFG mai aduce 62 de noi angajați. Structura va fi în subordinea managerului. Vizează legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Noii angajați vor aduce cheltuieli de personal de peste 200 de milioane de lei. În cazul a 67 de posturi (cele de la UPU SMURD și medicină dentară) cheltuielile de personal sunt finanțate de la bugetul de stat.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...