9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

VIDEO: Alesia Bătinaș, una dintre cele mai promițătoare pianiste, la doar 10 ani

La cei 10 ani împliniți zilele trecute, Alesia Bătinaș se dovedește una dintre cele mai promițătoare și talentate pianiste din Bistrița. Studiază cu profesoara Melinda Deac, la Liceul de muzică „Tudor Jarda” și a cucerit deja o mulțime de premii. 

În noiembrie 2020, Alesia Bătinaș – elevă în clasa a III-a la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița – participa la Concursul Național de Interpretare pentru pian „LIRIKA”. A fost organizat de Școala de Arte „Janina Badici” București. Alesia a cucerit aici premiul I la secțiunea profesioniști.

A urmat premiul I la concursul Magic Piano, în ianuarie 2021 și Premiul I în februarie la Concursul național „Prietenii Muzicii Cluj-Napoca”.

În aprilie, Alesia a câștigat premiul I la Competiția Internațională de Pian din Smederevo (Serbia).

Iar la începutul lunii mai, Alesia Bătinaș cucerea premiul III și medalie de bronz la Music Prize of Verona „László Spezzaferri”.

Zilele trecute, când a împlinit 10 ani, și-a făcut ei și celor dragi din preajmă, încă un cadou special. A strălucit în Gala Laureaților, la Concursul Național de Interpretare „Sigismund Toduță”, după ce a cucerit premiul I, cu 100 de puncte.

Mi-a plăcut de când eram mică să cânt cu vocea, iar la o testare la grădiniță m-au îndrumat spre Liceul de Muzică. Acolo, văzând un pian adevărat, mi-am dorit să încerc și eu…”, ne-a mărturisit Alesia Bătinaș. 

Care e cel mai frumos lucru care îi place la pian…?

La pian cel mai frumos lucru mi se pare faptul că îți poți exprima sentimentele și stările de bucurie sau de tristețe… Am și o piesă preferată! Preludiul de Bach pe care l-am studiat semestrul acesta… Mă duce cu gândul la natură… îmi și imaginez păsărelele cântând…”, ne explică Alesia Bătinaș. 

Pentru a ajunge la performanțele de acum și la mulțimea de premii cucerite, Alesia Bătinaș are mult de muncit. „Studiez cam două ore pe zi. În weekend mai mult, după cum reușesc… Mă întâlnesc și cu prietenii în aer liber, uneori. Dar îmi plac mult și skateboard-ul, rolele și bicicleta…!”, recunoaște Alesia Bătinaș.

Cel mai important premiu de până acum…?

Nu pot să aleg doar unul. Mă bucur mult pentru medalia de bronz de la Verona, dar și pentru premiul I din Serbia! Și mă bucur, de asemenea, pentru cele 100 de puncte de la Concursul „Sigismund Toduță” de la Bistriţa. Aici am participat și la Gala Laureaților…”, a recunoscut Alesia Bătinaș. 

Dacă este adevărat că și profesorii învață câte ceva de la elevii lor, profesoara de pian a Alesiei – Melinda Deac, admite că „lucrând cu Alesia, am învățat în primul rând cât contează spiritul de echipă…

Colaborarea noastră se bazează pe o încredere totală, asemenea relației dintre antrenor și sportiv. Ea are încredere că indicațiile mele o ajută și le respectă, iar eu cred în potențialul și în munca ei…”, ne-a mărturisit profesoara Melinda Deac.

Ca să vă convingeți cât de frumos poate cânta Alesia Bătinaș, este suficient s-o ascultați o dată interpretând piesele ei preferate la pian:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...