14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO: Alesia Bătinaș, una dintre cele mai promițătoare pianiste, la doar 10 ani

La cei 10 ani împliniți zilele trecute, Alesia Bătinaș se dovedește una dintre cele mai promițătoare și talentate pianiste din Bistrița. Studiază cu profesoara Melinda Deac, la Liceul de muzică „Tudor Jarda” și a cucerit deja o mulțime de premii. 

În noiembrie 2020, Alesia Bătinaș – elevă în clasa a III-a la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița – participa la Concursul Național de Interpretare pentru pian „LIRIKA”. A fost organizat de Școala de Arte „Janina Badici” București. Alesia a cucerit aici premiul I la secțiunea profesioniști.

A urmat premiul I la concursul Magic Piano, în ianuarie 2021 și Premiul I în februarie la Concursul național „Prietenii Muzicii Cluj-Napoca”.

În aprilie, Alesia a câștigat premiul I la Competiția Internațională de Pian din Smederevo (Serbia).

Iar la începutul lunii mai, Alesia Bătinaș cucerea premiul III și medalie de bronz la Music Prize of Verona „László Spezzaferri”.

Zilele trecute, când a împlinit 10 ani, și-a făcut ei și celor dragi din preajmă, încă un cadou special. A strălucit în Gala Laureaților, la Concursul Național de Interpretare „Sigismund Toduță”, după ce a cucerit premiul I, cu 100 de puncte.

Mi-a plăcut de când eram mică să cânt cu vocea, iar la o testare la grădiniță m-au îndrumat spre Liceul de Muzică. Acolo, văzând un pian adevărat, mi-am dorit să încerc și eu…”, ne-a mărturisit Alesia Bătinaș. 

Care e cel mai frumos lucru care îi place la pian…?

La pian cel mai frumos lucru mi se pare faptul că îți poți exprima sentimentele și stările de bucurie sau de tristețe… Am și o piesă preferată! Preludiul de Bach pe care l-am studiat semestrul acesta… Mă duce cu gândul la natură… îmi și imaginez păsărelele cântând…”, ne explică Alesia Bătinaș. 

Pentru a ajunge la performanțele de acum și la mulțimea de premii cucerite, Alesia Bătinaș are mult de muncit. „Studiez cam două ore pe zi. În weekend mai mult, după cum reușesc… Mă întâlnesc și cu prietenii în aer liber, uneori. Dar îmi plac mult și skateboard-ul, rolele și bicicleta…!”, recunoaște Alesia Bătinaș.

Cel mai important premiu de până acum…?

Nu pot să aleg doar unul. Mă bucur mult pentru medalia de bronz de la Verona, dar și pentru premiul I din Serbia! Și mă bucur, de asemenea, pentru cele 100 de puncte de la Concursul „Sigismund Toduță” de la Bistriţa. Aici am participat și la Gala Laureaților…”, a recunoscut Alesia Bătinaș. 

Dacă este adevărat că și profesorii învață câte ceva de la elevii lor, profesoara de pian a Alesiei – Melinda Deac, admite că „lucrând cu Alesia, am învățat în primul rând cât contează spiritul de echipă…

Colaborarea noastră se bazează pe o încredere totală, asemenea relației dintre antrenor și sportiv. Ea are încredere că indicațiile mele o ajută și le respectă, iar eu cred în potențialul și în munca ei…”, ne-a mărturisit profesoara Melinda Deac.

Ca să vă convingeți cât de frumos poate cânta Alesia Bătinaș, este suficient s-o ascultați o dată interpretând piesele ei preferate la pian:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...