20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

VIDEO – Dr. Mihaela Albu, specialist în chirurgie plastică: Sfaturi importante în cazul unor traume grave cu sângerare

Invitată în studioul Bistrițeanul Live, dr. Mihaela Albu a povestit despre cazurile traumatizante cu care s-a confruntat. „Din păcate sunt destul de multe traumatisme din accidente rutiere sau pacienți care lucrează cu drujba. Am avut paciente mușcate de față, de niște câini. Am avut cazuri destul de dramatice, în care am fost nevoiți să reconstruim pomeții, pleoapele…”, a povestit dr. Mihaela Albu.

Dr. Mihaela Albu este unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Doctorița originară din Aleșd lucrează la Bistrița din anul 2016.

Mihaela Albu a avut ocazia să petreacă doi ani de rezidențiat, între 2014 și 2016, în Germania, la Spitalul „Rotes Kreuz” Kassel. A lucrat sub îndrumarea profesorului Ernst Magnus Noah, pe atunci președintele Asociației Chirurgilor Esteticieni din Germania.

Cea mai complicată operaţie condusă de dr. Mihaela Albu a avut loc la începutul anului 2018. Pacientul a venit tocmai de la Sibiu pentru a se opera la Bistriţa. Și asta pentru că dr. Mihaela Albu a fost printre puţinii medici din ţară care s-a încăpăţânat să-i salveze piciorul. Ceilalţi i-au recomandat amputarea.

Medicul a vorbit în studioul Bistrițeanul Live despre multiplele variante pe care le oferă chirurgia plastică, dar și despre ce trebuie făcut atunci când, Doamne ferește, ne tăiem din greșeală un deget. 

Important este ca degetul să fie pus într-un pansament umed. Peste degetul amputat trebuie puse comprese uscate într-o punguliță, și doar în exterior se pune gheață. Dacă se pune gheață direct în contact cu degetul tăiat, apar degerăturile, nu mai putem să replantăm degetul. În asemenea caz, șansele de replantare sunt zero…”, a explicat dr. Mihaela Albu.

Este o prostie să punem degetul amputat direct în gheață – a admis medicul. Ea a mai precizat că în cazul unei traume cu sângerare, orice garou este important.

În cazul unei mâini care a suferit o tăietură, de pildă, se recomandă s-o ținem în sus, deasupra nivelului inimii. În acest fel, pierderea de sânge este mult mai mică…

Replantările se pot face de preferat în 6 ore. După aceea, țesuturile încep să se degradeze.

Am avut un pacient care și-a ținut degetele tăiate în congelator, până a ajuns la Urgențe. Am încercat să replantăm degetul, deși știam că șansele sunt extrem de mici… Dar a trebuit să așteptăm să se dezghețe…”, a povestit dr. Mihaela Albu.

Cele mai complexe intervenții în chirurgia plastică sunt transferurile libere: se iau țesuturi – indiferent că e vorba de piele, mușchi sau grăsime – dintr-o anumită zonă a corpului, se izolează vasele de sânge, arterele și venele, după care se pun la arterele din alte zone, a mai precizat dr. Mihaela Albu.

Marți, între orele 9.00 – 14.00, dr. Mihaela Albu poate fi găsită și la Policlinica Bistrița.

Alte detalii despre minunile pe care medicul Mihaela Albu la face în chirurgia plastică, estetică și reconstructivă puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...