25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Vești bune! Nu vom petrece Crăciunul în carantină națională, asigură președintele Klaus Iohannis

Într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a asigurat că nu va institui carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie, așa cum se vehicula. Acesta a mai spus că se observă o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19.

Președintele Klaus Iohannis a asigurat că nu vom fi închiși în casă și de Crăciun și respectiv Revelion, neavând în plan să instituie o carantină națională după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Acesta a mai spus că datele furnizate arată că, începând cu 20 noiembrie se poate observa o tendință de scădere a evoluției infectării cu Covid-19. Șeful statului a mai precizat că a cerut Institutului Național de Sănătate Publică și o analiză a evoluției epidemiei în orașele carantinate, printre care și Bistrița.

„Sunt date concrete, care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat măsurile. Nu am învins virusul: măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Deși nu se poate vorbi despre un „lockdown”, se va continua cu măsurile zonale sau regionale de carantină, dacă situația o impune.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.