16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Supermarketuri și farmacii, amendate de Protecția Consumatorilor pentru vânzarea măștilor neconforme. VEZI care sunt:

Cele mai importante supermarketuri din țară, precum și mai multe farmacii și chiar și un peco au fost amendate de Protecția Consumatorilor, după ce au oferit spre comercializare măști neconforme. VEZI care sunt acestea:

Protecția Consumatorilor a vrut să vadă cam ce măști ajung pe piață în România, motiv pentru care a realizat preț de o lună, prin sucursalele sale teritoriale, controale tematice. Aproape 600 de operatori economici au fost controlați, 66% dintre ei nerespectând prevederile legale în vigoare.

Potrivit Agerpres, în jur de 60% din măștile controlate nu se încadrau în prevederile legale în vigoare. Mai bine de 31 de milioane de măști au fost oprite temporar de la comercializare, iar 725.448 au fost scoase definitiv de la comercializare.

Printre companiile care au fost sancționate pentru că comercializau măști neconforme se numără Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi DM și chiar compania petrolieră Lukoil România. Au fost amendate și rețelele de farmacii Sensiblu și Help Net.

Printre neregulile constatate se numără lipsa totală sau parţială a elementelor de identificare şi caracterizare, lipsa traducerii în limba română, lipsă instrucţiuni de utilizare, lipsă menţionare compoziţie material, lipsă declaraţie conformitate, lipsă marcaj de conformitate CE. Raportul ANPC a ajuns la Parchetul General.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!