7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii! Are și foto cu dovada

Bulevardul Republicii a fost prins în programul de asfaltare demarat în acest an de municipalitate. Multe voci au susținut însă că aceste lucrări nu erau prioritare. Vicele Niculae spune că era nevoie de asfaltarea de pe Republicii. Vine cu foto ca și dovadă. Și cu promisiuni pentru alte zeci de străzi ce vor fi asfaltate.

În această săptămână, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, au început lucrări de asfaltare pe Bulevardul Republicii.

La doar o zi distanță, freza de asfalt s-a stricat, prelungind astfel perioada de execuție a lucrărilor.

Bistrițenii au susținut, în mare parte, ideea că lucrările pe Republicii nu-și aveau rostul. Sau cel puțin nu acum, prioritare fiind multe alte străzi.

Mai multe pe acest subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO – Asfaltări inutile: Și freza de asfalt și-a dat seama că lucrările pe Republicii nu-și aveau rostul!

Viceprimarul Cristian Niculae a ținut să-și justifice alegerea făcută de a asfalta Bulevardul Republicii. Ar fi vorba de binele elevilor ce învață la școlile din zonă. Și aduce și foto ca dovadă că Republicii era în stare degradată.

„Școala începe cu asfalt nou pe una din cele mai importante artere din orașul nostru, unde funcționează 4 licee în care învață peste 3.000 de elevi. Bistrițenii merită să circule în condiții civilizate pe toate străzile din oraș! Pe Bulevardul Republicii ultimele lucrări de reabilitare și modernizare s-au facut în urmă cu 12 ani, iar normativele în vigoare prevăd ca pe artere intens circulate, stratul de uzură de 4 cm să fie refăcut la maxim 7 ani. Suprafața carosabilă de pe această stradă prezenta foarte multe fisuri, suprafețe degradate ale asfaltului și foarte multe petice rezultate în urma reparațiilor curente. Puteți revedea aceste probleme în fotografiile atașate, pentru că am văzut că există în spațiul public voci ce spun că NU trebuia să asfaltăm acest bulevard și să continuăm să-l peticim”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Cum bistrițenii au ridicat problema altor artere intens circulate ce au nevoie urgentă de reparații, Cristian Niculae a explicat și care e situația lor.

„În programul de asfaltare de anul acesta al celor 47 de străzi, nu am inclus străzi care sunt prinse în cele 3 mari proiecte de investiții în infrastructura rutieră a orașului nostru– Linia Verde, Pistele de cicliști și Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării, Decebal, Andrei Mureșanu și Năsăudului, proiecte care intră în scurt timp în lucru și prevăd lucrări pe alte 40 de străzi din oraș”, a mai scris acesta pe Facebook.

Iar cum prevede că va fi tot pe locurile din fruntea orașului și în următoarea perioadă, face promisiuni și celor cu străzile de pământ.

„Anul viitor ne propunem să asfaltam alte 50 de străzi, iar în următorii 5 ani vom asfalta toate străzile de pământ din domeniul public al Municipiului Bistrița – pentru că reabiltarea și modernizarea infrastructurii rutiere este foarte importantă pentru oraș, pentru cetățeni și reprezintă o prioritate pentru mine și echipa noastră”, a mai promis viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...