14.4 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Viceprimarul din Șieu Odorhei, condamnat pentru că a condus sub influența alcoolului

Ovidiu Zăpârțan, viceprimarul comunei Șieu Odorhei, a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului. Instanța clujeană a dat sentința definitivă: doi ani de închisoare cu suspendare.

În toamna lui 2018, Ovidiu Zăpârțan era trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Procesul a durat până în primăvara anului 2021. Atunci, instanța din Beclean l-a condamnat pe viceprimarul comunei Odorhei la un an și trei luni e închisoare. Totuși, nu l-a pus să execute pedeapsa, ci au dispus supravegheresa lui pentru TREI ani de zile.

….condamnă pe inculpatul Z.O.I., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (…) la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare. În temeiul art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 3 ani (…)” se arată pe portalul instanței.

În acest interval de trei ani de zile, viceprimarul avea mai multe obligații, printre care și muncă în folosul comunității, pentru 120 de zile.

Ovidiu Zăpârțan a contestat decizia judecătorilor, iar la începutul lunii martie, instanța clujeană a dat sentința definitivă.

Admite apelul declarat de inculpatul Z. O. I. împotriva sentinţei penale nr. 89/2021 din data de 19.04.2021 pronunţată de Judecătoria Beclean, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul laturii penale a cauzei. Rejudecând în aceste limite, stabileşte faţă de inculpatul Z. O. I., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336, alin. 1, Cod penal, pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare. În temeiul art. 83 C. pen. amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani” se arată pe site-ul Curții de Apel Cluj.

Pe perioada celor doi ani de zile, Ovidiu Zăpârțan va trebui să:
  •  se prezinte la Serviciul de Probațiune Bistriţa Năsăud la datele fixate de acesta;
  • primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum şi întoarcerea;
  • comunice schimbarea locului de muncă;
  • comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență

Astfel, instanța din Cluj i-a redus perioadas de supraveghere de la 3 la 2 ani de zile și nu-l mai obligă la muncă în folosul comunității. Totuși, dacă în cei doi ani de zile, Ovidiu Zăpârțan va comite alte infracțiuni, atunci va ajunge după gratii.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Și cu mandatul de consilier local și de viceprimar ce se întâmplă? Că până la urmă asta era cel mai important. Scăpăm sau nu de astfel de aleși locali???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: