17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO: A renunțat la slujba comodă de la Pârtia Cocoș, pentru a munci în zona roșie a secției Covid, la Spitalul Județean din Bistrița

Un tânăr asistent din Bistrița a renunțat la slujba comodă din cadrul Primăriei Bistrița, pentru a se oferi să muncească în secția Covid a Spitalului Județean. Era administrator la Pârtia Cocoș, însă satisfacțiile erau minime. „Simțeam nevoia să fac mai mult pentru comunitate și pentru mine…” Imagini emoționante, surprinse în zona roșie a secției Covid, la Spitalul Județean din Bistrița:

Imagini emoționante au fost surprinse recent în zona roșie a secției Covid, la Spitalul Județean din Bistrița. Este zona în care zeci de medici, asistente și infirmiere luptă în fiecare minut pentru viața pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

Prezenți în studioul Bistrițeanul Live – dr. Răzvan Roșu – specialist pneumolog – și asistentul Darius Ilieșiu au povestit despre experiențele pe care le-au trăit în ultimele luni, dar și despre emoționantele povești de viață cu care s-au intersectat.

Dr Răzvan Roșu are 30 de ani și este printre cei mai tineri medici ai Spitalului Județean și lucrează în cadrul compartimentului de pneumologie a secției Covid. Este originar din Beclean și a ajuns la Bistrița în ianuarie 2020.

6 medici pe compartimentul de pneumologie, 28-29 de asistente și 4 infirmiere într-o tură muncesc într-una din cele două secții Covid ale Spitalului.

Prima zi în secția Covid a fost destul de grea pentru dr Răzvan Roșu. „Efectiv m-am trezit acolo, nu prea știam la început ce este de făcut. N-am apucat să stăm prea mult la povești, să mi se explice tot demersul, că a și sosit primul pacient. Numărul de pacienți era mic la început. Acum zilele sunt mult mai teribile, din cauza gravității cazurilor cu care ne confruntăm…”, a povestit dr. Răzvan Roșu.

Cred că am ceva în ADN, am început de tânăr, am făcut armata la Trupele Speciale, la parașutiști. Apoi am fost director de filială la o mare firmă de distribuție din România, dar îmi lipsea ceva, așa că am vrut să fac altceva. Din 2010, la Primăria Bistrița s-a înființat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Am simțit nevoia să fac mai mult”, a mărturisit Darius Ilieșiu.

Asistentul a predat pentru Crucea Roșie cursuri de prim-ajutor unui număr de aproape 5000 de persoane.

Atunci când a început pandemia Covid-19, Darius Ilieșiu era administrator la Pârtia Cocoș, „Simțeam nevoia să fac mai mult pentru comunitate și pentru mine. Aveam un job ok, dar satisfacțiile erau mici. Mi-am depus dosarul într-o dimineață la Spitalul Județean, am cerut să lucrez în secția Covid. M-au sunat peste două-trei zile, aveau nevoie de mine încă de a doua zi. Mi-am dat demisia, și m-am prezentat în prima linie…”, a mai povestit Darius Ilieșiu.

Tânărul asistent a recunoscut că a fost conștient, încă de la început, de riscul la care se supune. De altfel, în cursul acestor luni a și fost infectat cu Covid și a transmis virusul și în familia sa. „Mi-am asumat acest lucru. Dacă tu nu, eu nu, el nu – atunci cine să meargă acolo, în prima linie…?”, a mai spus Darius Ilieșiu.

Alte detalii despre activitatea celor două cadre medicale care muncesc în secția Covid la Bistrița puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/YQuIeCHPvxY” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...