-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO: Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut și îndrăgit violonist român, susține vineri, la Bistrița, un concert de excepție!

Cele mai valoroase și apreciate creații ale muzicii clasice românești dintr-un secol, aparținând lui Enescu, Porumbescu, Lipatti, Jora, Nottara, Olah, Capoianu sau Mircea Chiriac vor putea fi ascultate vineri, la Bistrița, interpretate de cel mai cunoscut violonist român contemporan – Alexandru Tomescu.

Cel mai cunoscut violonist român contemporan (pe care l-ați mai admirat la Bistrița, care și-a impus în conştiinţa publicului amprenta unei vocaţii artistice, dublate de o energie puţin obişnuită și de șansa de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu), Alexandru Tomescu a inclus și Bistrița în Turneul Internațional Stradivarius 2018 – Balada – Un secol de muzică.

Carismaticul violonist va fi acompaniat la pian de Angela Drăghicescu, iar spectacolul muzical aduce în fața publicului un aranjament muzical special, unic pentru vioară, pian și cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea extraordinară a corurilor „Excelsior” și „Anotimpuri” de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița, dirijate de profesoara Ana-Maria Dragonici.

Așadar nu este cazul să vă faceți alt program pentru vineri, 18 mai! De la ora 19:00, la Sinagoga din Bistrița aveți onoarea să ascultați Mica suită de Mihail Jora, Temă cu variațiuni din Sonatina op. 1 de Dinu Lipatti, Legenda, Aubade și Hora Unirii de George Enescu, Siciliana de Nottara, Serenada de Mircea Chiriac, precum și Habanera din creația lui Dumitru Capoianu, Sonatina de Tiberiu Olah, între alte bijuterii muzicale.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAlexandruTomescuOficial%2Fvideos%2F1659514950783427%2F&show_text=0&width=560″ /]

Seria de concerte a turneului a început pe 9 mai, la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța și cuprinde 17 orașe din România, între care și Bistrița, după care cei doi muzicieni vor continua în străinătate – în Belgia, Franța, Italia, Spania, Suedia și Statele Unite ale Americii. În 20 mai va avea loc un concert și la Casa lui George Enescu din Mihăileni, Botoșani, un proiect social și educațional în care violonistul Alexandru Tomescu este implicat din anul 2015.

Ca de obicei Turneul Stradivarius susține o cauză socială și de interes public – Sunet pentru sănătatea copiilor, derulată de ONG-ul Life Educational for All, care se preocupă de dotarea cu audioteci a saloanelor pentru copii din spitalele din ţară, dar și cu aparatură electronică tv, dvd player, audioplayer, căști, dvd, cd-uri, cu jocuri, instrumente muzicale pt copii, cărți de desenat și de citit și diverse consumabile (carton colorat, hârtie creponată, plastilină etc).

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: