-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

VIDEO: Ana Dragu – „Am rămas pe dinafara listei de măsuri de protecție luate de Guvern în această situație de criză”

Ana Dragu, fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț și vicepreședinte al FEDRA (Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist) face un apel către furnizorii de servicii sociale pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist. Copiii diagnosticați cu astfel de tulburări au fost lăsați pe dinafara măsurilor de protecție oferite de stat în această perioadă de criză. VEZI ce măsuri solicită Guvernului:

Ana Dragu spune că în această perioadă de criză a rămas din nou pe dinafara măsurilor de protecție oferite de stat. Conform acesteia, mii de beneficiari diagnosticați cu autism și alte dizabilități sunt în această perioadă prizonieri în propriile case unde înregistrează regrese, pierzând abilități câștigate cu ani grei de terapie susținută financiar de părinți.

„Sute de ONG-uri furnizoare de servicii sociale acreditate și licențiate, plătitoare de taxe și impozite, controlate, verificate, băgate în registre și pentru care statul impune obligații uriașe, acele ONG-uri care oferă 80% din serviciile de terapie de recuperare din România, care nu au nici cifre de afaceri – că nu sunt afaceri, nici profit – că nu fac profit, doar angajați și obligații la stat și față de beneficiari – nu se regăsesc acum pe lista de măsuri de protecție a guvernului. Majoritatea acestor centre sunt înființate și susținute de părinți pentru a suplini incompetența Statului Român în raport cu nevoile terapeutice ale persoanelor cu dizabilități neuropsihice.”, scrie pe pagina de Facebook fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.

Activitatea centrului care se ocupă de terapia copiilor este suspendată ca urmare a recomandărilor ANPDC din 10 martie. În această perioadă copiii și terapeuții stau acasă sau lucrează ce se poate lucra online. În lipsa unor măsuri clare de protecție destinate furnizorilor de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități aceste ONG-uri vor dispărea în următoarea lună, spune Ana Dragu.

„După trecerea crizei, zeci de mii de copii și tineri cu dizabilități nu vor avea centre de zi în care să se întoarcă să își continue procesul de recuperare. Rugăm Guvernul României ca DE URGENȚĂ să găsească soluții pentru:

1.Garantarea salariilor pentru angajații furnizorilor de servicii sociale pentru persoane cu dizabilități, acreditați și licențiați de Ministerul Muncii: psihologi, psihopedagogi, educatori, terapeuți, și personal de sprijin. Includerea pe lista celor care pot beneficia de șomaj tehnic.
2. Prelungirea perioadei de colectare/depunere a formularelor 230 și începerea prelucrării și transferului sumelor pentru formularele deja depuse.
3. Scutirea de la plata chiriei și a utilităților pentru centrele de zi care își desfășoară activitatea în spații ale unităților adminstrativ teritoriale., transmite Ana Dragu.

https://www.facebook.com/ana.dragu/videos/2588475221274708/

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...