25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

VIDEO – Ana Moldovan, candidat independent la Primăria Sânmihaiu de Câmpie: Centru medical modern și cât mai multe fonduri europene atrase în comună

Ana Moldovan, directoarea școlii din Sânmihaiu de Câmpie, candidează independent la funcția de primar. Are un plan strategic prin care vrea să dezvolte turismul, educația dar și serviciile medicale din comună.

Din poziția de primar pot să fac și mai mult pentru educație Îmi doresc foarte mult ca în Sânmihaiu de Câmpie să creem un centru educațional.

În satele și comunele limitrofe, populația școlară este foarte redusă. Văd ca perspectivă de viitor un asemenea centru educațional la Sânmihaiu de Câmpie. Deja la școala din Sânmihai vin copii din trei comune limitrofe. Este un argument care mă determină să ajung la primărie, pentru a crește și a susține dezvoltarea școlii”, a precizat Ana Moldovan. 

VIDEO – Ana Moldovan, candidat independent la Primăria Sânmihaiu de Câmpie: Obiectivul meu este să duc comunitatea la un alt nivel

Ana Moldovan este convinsă că se pot implementa aici programe complexe. Fie susținute din fonduri locale, guvernamentale, fie prin fonduri europene.

Absorbția unor fonduri europene este mică în comună, însă directoarea școlii, Ana Moldovan, a reușit să deruleze deja în școală proiecte finanțate de Uniunea Europeană.

Profesoara vrea să înființeze și în primărie un birou care să se ocupe de atragerea fondurilor europene.

Ana Moldovan: Suntem deficitari și la capitolul Sănătate

Nu avem servicii medicale decât o dată sau de două ori pe săptămână. Îmi propun, ca viitor primar, să dezvolt un centru medical, reabilitând dispensarul medical din comună.

Nu e suficient să reabilităm doar clădirea. Este nevoie de facilitarea unor servicii medicale pentru cetățeni. Mă refer la atragerea unor cadre medicale care să-și desfășoare – de ce nu? – zilnic activitatea în comună, fie medicină generală, fie stomatologie. Nu toată lumea își permite deplasarea la Lechința sau Bistrița la un cabinet stomatologic. Îmi doresc chiar un minilaborator de analize medicale în comună.

Aș vrea să atrag caravane medicale care să-i consute gratuit pe oameni. Vreau să asigur și transportul la centrul medical pentru oamenii din satele aparținătoare”, a mai spus Ana Moldovan.

Directoarea școlii din comună recunoaște că unii dintre locuitori consideră că dacă provine din domeniul educațional, nu cunoaște problemele din agricultură.

Mă asociază cu „dăscălița” satului. Dar să aibă încredere în mine, pentru că o să studiez și o să analizez toate oportunitățile pentru dezvoltarea fermierilor din Sânmihaiul de Câmpie. Negreșit voi respecta toate drepturile care le sunt legiferate.

Mi-am propus, în planul meu strategic, o extindere și accesibilizare a tuturor drumurilor agricole.

Îmi doresc foarte mult o împărțire echitabilă și transparentă a pășunilor din comună.

Mi-am propus și atragerea de fonduri pentru a construi un cântar de mare tonaj la care să aibă acces fermierii. Nu avem deocamdată un spațiu public pentru așa ceva.

Mi s-a spus că o asemenea investiție nu este justificată, pentru că s-ar amortiza în 50-60 de ani. Aș vrea să le explic însă oamenilor că banul public nu are nevoie de amortizare. El este folosit în interesul cetățeanului. Să nu confundăm banii privați cu cei publici… Deci nu este nevoie să amortizăm investițiile publice”, subliniază Ana Moldovan. 

În cadrul compartimentului de fonduri europene din Primărie, Ana Moldovan și-a propus ca „toate fondurile posibile să fie accesate. Nu avem voie ca și comunitate să ratăm vreun ban european. Este foarte important să absorbim maximum posibil. Sunt diverse oportunități în domeniul agricol. 

Sunt fonduri care se pot accesa pentru construirea unui depozit de legume-fructe, de pildă”, susține Ana Moldovan. Profesoara își dorește să sprijine și fermierii mici care și-ar dori să cultive altceva.

Ana Moldovan are planuri și în legătură cu dezvoltarea turistică a comunei.

Avem o pensiune și un muzeu al satului amenajat în fosta primărie, avem monumente ale eroilor și chiar o biserică de lemn monument istoric în Sălcuța. Toate acestea pot fi adunate într-o carte de vizită a comunei care să fie promovată și vizibilă.

Sunt foarte multe puncte de belvedere în Sânmihaiu de Câmpie care pot fi cuprinse într-un traseu turistic”, a mai spus Ana Moldovan.

În zona forestieră, profesoara și-ar dori să amenajeze un parc de aventură de care să se bucure și copiii din urban, nu doar cei din comună.

Îmi doresc foarte mult ca și cetățenii comunei să beneficieze necondiționat de toate drepturile ce le sunt legiferate de instituțiile centrale. De la eliberarea diverselor adeverințe sau autorizații – până la drepturile sociale. Primăria este o instituție a comunității, în serviciul oamenilor din Sânmihaiu de Câmpie… Trebuie să se înțeleagă acest lucru. Imi propun să recredibilizez această instituție și s-o ofer comunității. Așa cum am încercat să fac și la școală”, a mai spus Ana Moldovan.

Alte detalii referitoare la proiectele profesoarei Ana Moldovan descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

Articol comandat de Ana Moldovan / Cod mandatar financiar 24240634

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.