7.3 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

VIDEO Au ajuns să bată sute de km să se opereze la spitalul din Bistrița. Gabriel Lazany, managerul spitalului: anul trecut peste 2.225 de pacienți au venit din alte județe

Potrivit managerului spitalului, Gabriel Lazany, aproape 800 de suceveni și aproape 450 de clujeni au venit la Bistrița să se opereze anul trecut. În total, 2.225 de pacienți din alte județe au trecut pragul spitalului din Bistrița, atrași de medicii care operează aici.

Prezent la emisiunea Medicină pe Limba ta, transmisă live pe Bistrițeanul, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Gabriel Lazany a precizat că anul trecut a avut internați 2.225 de pacienți veniți din alte județe. Cei mai mulți nu vin doar să stea internați aici, ci îi caută pe medicii care operează în spitalul din Bistrița.

„Nu vin pentru spitalizări de zi, vin pentru operații mai complexe, în special pentru cazuri mai complexe. Vin pentru medicii de la Bistrița. (…) La un moment dat, majoritatea pacienților din alte județe care erau internați aici erau victime ale accidentelor rutiere. Acest lucru s-a schimbat. Ca să vă spun sincer eu am crezut în potențialul spitalului și am afirmat lucrul ăsta. Nu există să nu poți face ceva dacă vrei neapărat. Am crezut în Bistrița și am spus nu există treaba aia cu medicii proști ajung la Bistrița. Am avut concursuri unde am avut pe 4 posturi 28 de candidați, cum a fost UPU Stomatologie”, a declarat Gabriel Lazany, la Medicină pe Limba ta.

Cum arată clasamentul pacienților veniți din alte județe:

  1. Suceava – 784 de pacienți 
  2. Cluj – 444 de pacienți
  3. Maramureș – 228 de pacienți 
  4. Mureș – 170 de pacienți
  5. București – 82 de pacienți 

Au mai fost internați la Bistrița și pacienți din Sălaj, Hunedoara, Neamț, Bihor, Iași, Satu Mare, Brașov, Botoșani sau Timișoara.

Spitalul din Bistrița a trimis către spitale superioare, anul trecut 883 de pacienți, 334 dintre ei suferint infarcturi, care încă nu pot fi rezolvate la Bistrița.

Anul trecut, medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița au efectuat aproape 9.500 de intervenții. În 2023 au fost peste 41.000 de pacienți spitalizați.

Emisiunea la care a fost prezent managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.