1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

VIDEO – Aurel Horea: Mult a fost, puțin mai este! Lucrările la Poarta Transilvaniei, gata într-o lună

Lucrările la proiectul Poarta Transilvaniei, care cuprind și zona comunei Ilva Mică se apropie de final. Aurel Horea, primarul comunei, a explicat că totul va fi gata undeva la finele lunii august. ”Încă puțină răbdare. Mult a fost, puțin mai este” a declarat acesta.

După 16 ani, Ilva Mică arată altfel, iar acest lucru se datorează și proiectului Poarta Transilvaniei. Un proiect de milioane de euro, pentru infrastructură rutieră și nu numai.

Două loturi din acest proiect au cuprins și comuna Ilva Mică:

Lotul 3– „intersecție DN17/ Josenii Bîrgăului- Strâmba- Ilva Mică” (14.2 km)- valoarea contractului atribuit- 34.3 milioane lei (7.4 milioane euro)

Lotul 4– „Ilva Mică/ intersecție cu DN17D – Poiana Ilvei- Măgura Ilvei”- (18.8 km)- 38.8 milioane lei (8.3 milioane euro).

Acum Ilva Mică arată așa cum ar trebui să arate. Bine, mai este încă vreo lună de zile de lucru, la Poarta Transilvaniei și apoi, vă asigur că va arăta totul așa cum trebuie să arate” a declarat primarul Aurel Horea, prezent în emisiunea ”Direct în problemă” de la Bistrițeanul LIVE.

Până acum, lotul 3 a fost recepționat deja, și mai urmează recepția lotului 4.

Și lotul 4 a fost împărțit în două: primii 3 km, ca să poată să se lucreze mai repede, sunt pe raza exlusivă a localității Ilva Mică. Am înțeles că până spre sfârșitul lunii august vor termina și acest tronson” a explicat edilul comunei Ilva Mică.

Lotul 4 a fost singurul lot problematic din proiectul Poarta Transilvaniei. Aici primul contractor nu a executat lucrările la timp, așa că a trebuit sistarea contractului și reorganizarea unei licitații.

Ca și cum această problemă nu ar fi fost de ajuns, au mai existat și vociferări.

”Mai sunt unele probleme. Acuma asta e, unde se lucrează se creează deranj, iar oamenii ripostează, nu au răbdare. Dar nu există altă modalitate de a lucra. Dar eu zic că încă puțină răbdare, că mult a fost, puțin mai este. Deja arată altfel comuna și va arăta exact cum e normal să arate o comună, peste o lună” a explicat Aurel Horea.

Mai multe despre proiecte derulate în Ilva Mică, în emisiunea ”Direct în problemă”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...