2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

VIDEO – Aurel Horea: Mult a fost, puțin mai este! Lucrările la Poarta Transilvaniei, gata într-o lună

Lucrările la proiectul Poarta Transilvaniei, care cuprind și zona comunei Ilva Mică se apropie de final. Aurel Horea, primarul comunei, a explicat că totul va fi gata undeva la finele lunii august. ”Încă puțină răbdare. Mult a fost, puțin mai este” a declarat acesta.

După 16 ani, Ilva Mică arată altfel, iar acest lucru se datorează și proiectului Poarta Transilvaniei. Un proiect de milioane de euro, pentru infrastructură rutieră și nu numai.

Două loturi din acest proiect au cuprins și comuna Ilva Mică:

Lotul 3– „intersecție DN17/ Josenii Bîrgăului- Strâmba- Ilva Mică” (14.2 km)- valoarea contractului atribuit- 34.3 milioane lei (7.4 milioane euro)

Lotul 4– „Ilva Mică/ intersecție cu DN17D – Poiana Ilvei- Măgura Ilvei”- (18.8 km)- 38.8 milioane lei (8.3 milioane euro).

Acum Ilva Mică arată așa cum ar trebui să arate. Bine, mai este încă vreo lună de zile de lucru, la Poarta Transilvaniei și apoi, vă asigur că va arăta totul așa cum trebuie să arate” a declarat primarul Aurel Horea, prezent în emisiunea ”Direct în problemă” de la Bistrițeanul LIVE.

Până acum, lotul 3 a fost recepționat deja, și mai urmează recepția lotului 4.

Și lotul 4 a fost împărțit în două: primii 3 km, ca să poată să se lucreze mai repede, sunt pe raza exlusivă a localității Ilva Mică. Am înțeles că până spre sfârșitul lunii august vor termina și acest tronson” a explicat edilul comunei Ilva Mică.

Lotul 4 a fost singurul lot problematic din proiectul Poarta Transilvaniei. Aici primul contractor nu a executat lucrările la timp, așa că a trebuit sistarea contractului și reorganizarea unei licitații.

Ca și cum această problemă nu ar fi fost de ajuns, au mai existat și vociferări.

”Mai sunt unele probleme. Acuma asta e, unde se lucrează se creează deranj, iar oamenii ripostează, nu au răbdare. Dar nu există altă modalitate de a lucra. Dar eu zic că încă puțină răbdare, că mult a fost, puțin mai este. Deja arată altfel comuna și va arăta exact cum e normal să arate o comună, peste o lună” a explicat Aurel Horea.

Mai multe despre proiecte derulate în Ilva Mică, în emisiunea ”Direct în problemă”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...