7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

VIDEO – Când se golește Colibița? Ministrul a promis una, specialiștii zic alta

Golirea lacului Colibița este departe de materializare, asta deși ministrul Deneș se bătea cu pumnii în piept și spunea că lucrările încep toamna aceasta. Un singur lucru este cert: perioada de golire – septembrie-martie. Anul, însă rămâne o necunoscută.

Într-o conferință de presă susținută în urmă cu 3 săptămâni la Bistrița, Ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș spunea că în toamna acestui an vor începe lucrările la Colibița, printre ele numărându-se inclusiv golirea lacului.

Ce a spus ministrul nu are nicio treabă cu ce susțin specialiștii, care s-au ferit astăzi, în conferința de presă, să vehiculeze un termen de începere a lucrărilor.

Cert este că, pentru a nu afecta ecosistemul, golirea lacului trebuie efectuată în perioada septembrie –martie, așa că anul acesta este compromis, pentru că suntem în octombrie deja, iar finanțarea din fonduri europene încă n-a fost aprobată, deși se pregătește documentația în acest sens.

După ce mai mulți specialiști de la Apele Române, Protecția Mediului și firma de proiectare a lucrărilor au pasat mingea ca la un meci de fotbal, subprefectul Ciprian Ceclan și-a asumat începerea lucrărilor anul viitor.

„Sper ca anul viitor, 2019-2020, îmi asum eu lucrul acesta, sper să văd lucrările că-s începute la baraj”, a declarat subprefectul Ciprian Ceclan.

Golirea lacului se va întinde pe 7 luni, iar umplerea se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp, întrucât aceasta depinde foarte tare de precipitații și captări. Practic, lacul nu va fi golit de tot, ci va fi lăsată apa pentru ca peștii să nu fie afectați. Astfel, diferența de nivel va fi de 65-70 de metri.

[arve url=”https://youtu.be/QNkZLc_Putw” /]

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...