2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO – Candidații USR-Plus propun o revoluție a bunei guvernări

Lorant Sas și Emilian Gabor, candidații USR-Plus Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare din 6 decembrie, au vorbit la Bistrițeanul Live despre ceea ce înseamnă o bună guvernare în viitorul Parlament.

Lorant Sas și Emilian Gabor – candidații USR-Plus la alegerile parlamentare – s-au referit la pensiile speciale la care colegii lor au renunțat, subliniind că pensiile speciale nu reprezintă decât un furt. Pentru munca pe care o depun, parlamentarii primesc un salariu, primesc indemnizații. Iar mandatele de parlamentari ar trebui privite ca o datorie, nu ca o povară – consideră candidații USR-Plus.

Aceștia au prezentat și o broșură care cuprinde cele 40 de angajamente USR-Plus pentru guvernarea României.

Este vorba despre un proiect nenegociabil care cuprinde și Fără penali în funcții publice – lucru care ținem foarte mult și care ar trebui pus în Constituție”, a precizat Lorant Sas. Candidatul USR-Plus a subliniat că se propun reforme structurale.

„Vorbim mai puțin despre cifre, despre număr de kilometri de autostradă sau cale ferată. Mergem mult mai profund. Ne dorim să schimbăm din temelii mentalitatea și felul în care se face politică, administrație și economie în România. Am văzut că modelul care se aplică de 30 nu are succes și nu ne duce cu viteza corectă înainte. Suntem mult prea lenți, lucrăm ineficient, pierdem foarte mulți bani. Tot acest proiect al nostru se referă la mari mari schimbări structurale și de mentalitate în societatea noastră…”, a mai precizat Lorant Sas.

În aceste angajamente este vorba și despre o reformă în justiție. Și acolo avem parte de politizări uneori. Inclusiv la CCR sunt membri numiți politic.

Și această instituție ar avea nevoie de o depolitizare. Avocatul Poporului ar trebui să nu fi făcut parte din niciun partid politic în ultimii 9 ani. Procesele sunt foarte lungi. Noi ne-am dori și o transparență a proceselor care ar putea fi transmise online.

Înființarea unei noi instituții de investigare a infracțiunilor de mediu este un alt angajament la care țin foarte mult… Se pare că Garda de Mediu sau Romsilva nu prea reușesc să combată aceste tăieri de lemne ilegale. Un fel de DNA al pădurilor este necesar pentru anchetarea jafurilor din păduri”, a remarcat și Emilian Gabor.

Mai multe detalii despre proiectele și schimbările pe care și le propun candidații USR-Plus puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Ft2oeiW4E3s” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

(Articol electoral comandat de USR-Plus Bistrița-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200021)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.