16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă

S-a născut la Bistriţa, dar a muncit timp de 9 ani în Spania, pe care o consideră chiar şi acum o ţară caldă şi primitoare. De un an de zile, Vasile Lupşa s-a întors acasă. De dragul familiei…

Vasile Lupşa a fost invitatul serii ieri, la Bistriţeanul.ro. A muncit 9 ani în Spania. Dar este şi membru în RePatriot – o comunitate constituită ca o platformă de inspiraţie, de consiliere şi informare. Îşi propune să faciliteze accesul românilor din străintate – la oportunităţile din ţară. Să-i încurajeze pe români să revină în ţară…

Este unul dintre proiectele mari ale Fundaţiei Romanian Business Leaders – o organizaţie non-guvernamentală, formată din oameni de afaceri de succes din România – independenţi. Adică fără afaceri cu statul.

Vasile Lupşa a povestit, între altele, şi despre faptul că va iniţia mâine, 23 august, de la ora 10:00, la Primăria Bistriţa, o discuție liberă cu autoritățile locale din Bistrița.

Evenimentul este organizat sub egida Ziua Diasporei, în Sala de Consiliu. Vor participa doi dintre ambasadorii RePatriot – bistriţeanul Vasile Lupşa și Traian Buia, originar din Sîngeorz-Băi. La discuţii vor participa viceprimarul Cristian Niculae şi antreprenorul Adrian Solcan.

De altfel, tot mâine, de la orele 14°° întâlnirea se va desfăşura şi la Primăria din în Sîngeorz-Băi, în Sala de Consiliu.

Încercăm să propunem un dialog deschis între autorităţile locale şi diaspora… Oamenii se plâng că nu există dialog. Noi încercăm, aşadar, să creem dialogul acesta. Evident că am cerut câteva lucruri Primăriei din Bistriţa şi Sîngeorz Băi. Ce poate oferi Bistriţa, ca oraş, celor care ar vrea să se întoarcă din diaspora?”, s-a întrebat Vasile Lupşa.

Ce a răspuns Primăria ?

Asta va fi surpriza discuţiei de mâine, la Primărie… Sunt lucruri care se pot oferi celor din diaspora. Nu sunt gratuităţi. Dar sunt câteva oportunităţi… Deocamdată există un dialog. Iar faptul că poţi vorbi mult mai deschis cu administraţia locală – ar trebui să ne dea un pic de curaj…

Cei care se aşteaptă să fie întâmpinaţi din străinătate, la întoarcerea în ţară, cu flori şi un covor roşu – nu e cazul să se întoarcă – a mai punctat Vasile Lupşa.

Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar poţi să faci ceva pentru comunitatea în care trăieşti. Poţi să schimbi cinci oameni prin simplul tău comportament…”, a avertizat Vasile Lupşa.

Dacă aţi ratat emisiunea dedicată celor din diaspora, ieri seară, pe pagina de facebook Bistriţeanul.ro – o puteţi urmări mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F511537372944671%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.