7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

VIDEO: Deputatul USR Cristina Iurișniți vrea să fie președinte al Consiliului Județean. „Este o candidatură atipică pe care mi-o asum”

Invitată la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, deputatul USR Cristina Iurișniți a recunoscut că USR Bistrița-Năsăud a desemnat-o candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Este adevărat. Voi reprezenta Uniunea Salvați România la alegerile locale viitoare pentru fucția de președinte al Consiliului Județean. Este o funcție importantă și o provocare”, a precizat Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a admis că „este o candidatură atipică pe care mi-o asum. Tocmai pentru a face vizibil mesajul pe care USR și sper Alianța USR–Plus (dacă voi fi desemnată candidat al alianței) îl aduc la cunoștința cetățenilor. Vrem să facem o politică pentru cetățeni, cu cetățeni…” 

Cred că sunt prima femeie care își asumă o astfel de candidatură. Eu sunt parlamentar, îmi fac munca cu dăruire în Parlamentul României. Încerc să schimb legile acolo unde ele sunt greșite. Am preluat din problemele semnalate de cetățeni și de bistrițeni, am încercat să le rezolv. Am adus în atenția publicului nepotismele de la Aquabis, sau lipsa de preocupare pentru școală a primarilor. Sunt multe probleme încă în zona colectării selective în școli. Aici am o lege adoptată deja în Parlament care certifică prezența echipamentelor pentru colectare selectivă în școli…”, a mai punctat Cristina Iurișniți.

Cristina Iurișniți a subliniat că și femeile pot conduce „cu mână de fier” destinul cetățenilor. „Am văzut multe femei de fier care și-au făcut datoria. Sunt în istoria națională femei cu mâna de fier. Și mă gândesc aici la Regina Maria, pe care o admir. Sau la femei politice, cum a fost și Margaret Thatcher, în parlamentul britanic. Eu nu mă consider neapărat o doamnă de fier. Fac în momentul de față o campanie de promovare a ideilor și a mesajelor Alianței USR-Plus. Până al urmă aceasta este datoria mea. Sunt parlamentar, îmi duc la bun sfârșit mandatul… Să luăm această candidatură doar în acest context: de promovare a unui alt tip de politică. Politica pentru cetățeni făcută cu cetățeni. Politica oamenilor care își doresc schimbarea în România, care își doresc reforma și modernizarea României…

Alte probleme referitoare la educație sau activitatea parlamentară a Cristinei Iurișniți puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F238255610545114%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.