6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

VIDEO – Doi traficanți de droguri din Bistrița-Năsăud, arestați: Își puneau casa la dispoziție pentru petreceri și consum, oferind droguri cu 50-100 lei

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița–Năsăud, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc.

Aceștia au efectuat, fără drept, operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Mai mult, și-au pus la dispoziție locuința pentru consum de droguri.

Din cercetările efectuate a rezultat că unul dintre bărbați ar fi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv (din categoria catinonelor și 2-MMC) mai multor consumatori, din Bistrița-Năsăud.

Sumele cu care bărbatul vindea drogurile variau între 50 și 100 de lei, pentru o doză.

Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reținut că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, ar fi deținut și oferit, cu titlu gratuit, diverse cantități de canabis (drog de risc) sau substanțe psihoactive.

Totodată, la o petrecere privată, organizată la domiciliul său, el ar fi oferit participanților canabis pentru consum.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, ieri, 8 februarie, au fost descoperite și ridicate aproximativ 130 de grame de substanță cu efect psihoactiv (2-MMC). Polițiștii au confiscat și canabis, grindere, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă.

Tot ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a celor două persoane, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 9 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă față de o persoană. Cea de-a doua este arestată la domiciliu, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție BN.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: