23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

PRO-VERB: Meseria este brățară de aur

Am cunoscut bucătari mai bine plătiți decât parlamentarii sau doctorii în științe închipuite. Meseriași ai gustului. Știu mecanici la care șoferii merg ca la locurile sfinte, pentru că mâinile lor fac minuni pe motoare dintre cele mai sofisticate.

Sunt meseriași în toate domeniile și ei au mare căutare de cei în nevoie. Nu îi întreabă nimeni despre diplome și CV-uri, pentru că li s-a dus vestea prin faptele lor și performanța în muncă.

Pentru că meseria este brățară de aur. Iar vorba aceasta se cere întărită și cunoscută printre cei tineri care, dacă își găsesc vocația, vor deveni de nădejde printre oameni.

Se cere știință și școală doar atât cât să-ți acoperi talentul și chemarea. Cuiul lui Pepelea care a reparat carul a costat o sută și un leu. Un leu cuiul, iar o sută că a știut unde să îl bată.

Și cu asta spor în toate vă doresc…!

Foto @ Casa Ethnos Șintereag / Fotografie Cătălin Onofrei

Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU
Alexandru UIUIU este scriitor, absolvent al Facultății de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca. A fost redactor-şef adjunct al cotidianului „Actualitatea BN" în 1998, debutând în 1988 la „Vatra" cu un grupaj de proză scurtă. A colaborat cu eseuri, recenzii, studii, proză la publicațiile „Familia", „Contrapunct", „Luceafărul", „Steaua", „Hyperion", etc. A publicat: „Ridicarea în genunchi” (roman 1999), „Socrate - Poetul” (prozo - poeme, 2000), „Aşteptând-o pe Godette” (teatru, 2003), „Sfîşierea sau a doua venire” (2006), Țara ascunsă (În 2012 volumul I, 2018 volumul II), „Agentul de vînzări” (2019), Fereastra din tavan (teatru, 2023).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.