-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO – Doina Pană: Nici inundațiile nu mai sunt ce-au fost, în Grădina Maicii Domnului

Fostul ministru al Apelor, Doina Pană, a subliniat astăzi importanța educării românilor, încă din școală, cu privire la apă. „România e o țară binecuvântată… e Grădina Maicii Domnului”, a explicat aceasta. Iar o problemă subliniată a fost cea a inundațiilor, care nici ele nu mai sunt ce-au fost odată.

Deputatul Doina Pană a fost printre primii vorbitori ai conferinței naționale despre APĂ, ce se desfășoară la Bistrița.

„Aș vrea să încep cu o meditație. România este o țară binecuvântată, din foarte multe puncte de vedere. Avem aur galben, aur verde – pădurile și aur albastru – apele. Nu degeaba i se mai spune Grădina Maicii Domnului”, și-a început discursul bistrițeanca.

Aceasta a subliniat că deși, pe vremea când era ministru al Apelor și pădurilor, s-a ocupat mai mult de păduri, că „acolo ardea”, apele sunt la fel de importante.

Eu am zis și atunci că nici inundațiile nu mai sunt ceea ce-au fost . Și unii au râs. Dar observăm că în ultima vreme, inundațiile au fost din cauza apelor de pe versanți, a râurilor mici. Avem sisteme de diguire bune pe Dunăre, dar inundațiile au venit de pe râurile mici. Acolo trebuie să lucrăm, sau apele de pe versanți”, a explicat Doina Pană.

Aceasta a amintit și de cele opt baraje aflate în construcție, de 30 de ani încoace. A sugerat celor prezenți să ia în considerare parteneriatele public – privat pentru investiții și pe această latură.

„Apa e o resursă excepțională. Noi nu știm să o prețuim. De aceea ar trebui să începem încă de când copiii sunt în școli. Să învețe ce înseamnă apa, ca să știe să o economisească și să o prețuiască”, a concluzionat deputatul bistrițean, Doina Pană.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=X7MWZl_iXV4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR16EfDvnjkBA_gao8bbZ8Uqln14cDL1t2aOq6W9S_3876vTX1ZxFNQaLVc” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: