20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

VIDEO- Dolha : Încă două teste COVID 19 cu rezultate negative! AFLĂ de ce se întârzie atât:

Rezultate negative pentru încă două teste COVID 19 de la noi din județ. Totuși 90 de probe așteaptă să fie prelucrate. CE spune prefectul Dolha despre această situație:

Peste 90 de probe de testatre COVID 19 au fost în așteptare, încă de vineri, la Cluj.

Azi au sosit două dintre ele.

Din fericire, mai avem două rezultate negative. Au sosit azi. Deci în total avem 11 rezultate negative, la nivelul județului, și niciunul pozitiv” a declarat prefecturl Stelian Dolha, în cadrul unei conferințe.

Totuși, timpii de prelucrare a testelor e foarte lung.

”La Cluj, laboratorul de pe regiunea Transilvania, e foarte aglomerat. Se pot face 70 de teste pe zi, în condițiile în care ar trebui aproximativ 500 pe zi” a explicat prefectul.

În ceea ce privește posibilitatea de a lucra cu Tester-ul de la direcția Sanitar Veterinară, prefectul a explicat că se fac deja demersurile. Propunerea a venit din partea președintelui CJ BN, radu Moldovan.

Aparatul îl avem. Mai avem nevoie de niște elemenete ajutătoare.Așteptăm parteneriatul între Ministerul Sănătății și ANSVSA. Și apoi mai avem de cumpărat kituri. Un set de kituri costă undeva 2.000 – 3.000 de lei. Dar cel puțin vom putea face testările aici, mult mai repede. CUm spunema, la Cluj, raportul dintre câte teste se evaluează într-o zi și câte ar trebui, e de 70 la 500” a mai subliniat prefectul Stelian Dolha.

Acesta a explicat că în această dupămasă chiar s-ar putea face demersurile pentru a crea o echipă de 3 persoane de la DSP și Direcția veterinară, care să meargă să facă un curs, de o zi, de specializare în analizarea probelor ce vin de la persoanele suspecte de COVID 19.

Întrega sa declarație pe această temă, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/i1Dqyn1S9Dw” /]

 

Sursă video- Prefectura Bistrita. Întreaga conferință o puteți urmări AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!