12.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI – S-au trezit consilierii locali: Bistrița e pe locul II la consum

Consumul de droguri e un fenomen care ia tot mai multă amploare. Pentru prima dată, s-au „trezit” și consilierii locali ai Bistriței și au ridicat această problemă. ”Bistrița e pe locul II la consum” a spus Augusta Săsărman.

Tot mai mulți tineri consumă droguri, de diferite tipuri. Mai mult, consumatorul are o vârstă din ce în ce mai fragedă.

Pentru prima dată, această problemă a fost ridicată în Consiliul Local.

Știu că anul trecut ați făcut ceva campanie de prevenire a consumului de droguri. Se văd ceva efecte? Ce alte demersuri veți mai face pentru stoparea consumului? Tot mai mulți tineri consumă droguri în Bistrița!”, a intervenit consilierul Săcălean Oana.

Consilierul Florin Urîte a amintit de campania Prefecturii

Acesta a subliniat faptul că fiind o campanie între instituții, sigur există date actualizate.

Știu că anul trecut a fost și acea campanie cu Prefectura, s-a făcut acel concurs de afișe și s-au dat și premii. Fiind un proiect în care au fost angrenate mai multe instituții, sigur există o bază de date cu informațiile necesare. Sigur s-a făcut o analiză pe Bistrița!”, a fost intervenția consilierului Urîte.

Ioan Turc – Primăria se poate implica doar în informare și prevenire

Primarul Bistriței a explicat că municipalitatea se poate implica doar parțial. Și că e vorba de o colaborare inter-instituțională.

Avem un calendar de acțiuni pe partea de prevenire anti-drog. Dar Primăria Bistrița se poate implica doar în informare și prevenire. Și da, cum spunea și domnul Urîte, e nevoie de o colaborare între instituții. Rezultatele nu pot să apară decât din colaborarea elevi- părinți – poliție – societate civilă”, a declarat Ioan Turc.

Acesta a spus că una dintre pârghiile pe care municipalitatea le folosește în stoparea fenomenului sunt polițiștii locali care păzesc școlile și camerele de supraveghere amplasate.

Un centru de dezintoxicare la Bistrița?!? – propunerea Augustei Săsărman

Consiliera Augusta Săsărman a cerut sprijinul colegilor ei în alocarea unor bani din Bugetul local pentru un centru de dezintoxicare.

Am discutat cu mai mulți medici și specialiști și spuneau că Bistrița se află pe locul II în regiunea de Nord a Transilvaniei la consumul de droguri. Tocmai de accea, eu și cu colegii mei vrem să venim cu proiect, pe care să-l propunem, când se vor face propuneri pe buget, și anume să facem un centru de dezintoxicare la Bistrița. Cred că ar fi o soluție extrem de bună și sper să am și susținerea colegilor mei consilieri”, a explicat Augusta Săsărman.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Locul ocupat este rezultatul acțiunii Primăriei și consilierilor majorității. Anul trecut festivalul „Înșelătoria” susținut din bani publici în Parcul Industrial de la Sărata s-a dorit a fi și a fost un mijloc de promovare a consumului de droguri. „Festivalul” s-a promovat ca atare și a avut pe afiș numai consumatori notorii. Traficanții au roit pe lângă participanți iar organizatorul principal și-a cumpărat droguri de toți banii. Până face augusta un proiect, poate nu mai alocați bani și nu mai puneți la dispoziție proprietățile publice pentru cei care fac apologia consumului de droguri. Măcar atât!

  2. Dupa primarul Ioan Turc, primaria nu poate face niciodata nimic, desi dispune de o armata de politisti locali. nici sa-i puna la punct pe soferii nesimtiti in trafic, nici sa se ocupe de traficul de droguri, nici sa aiba grija de curatenia orasului (cat de cat).
    Cred ca si fara primarie ne descurcam, in aceste conditii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...