31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO: Faimoasa balerină Corina Dumitrescu, la Bistrița! Câteva recomandări pentru părinți

Cine și-ar fi închipuit că faimoasa balerină Corina Dumitrescu va ajunge la Bistrița? Fosta solistă a Operei Naționale din București a susținut zilele trecute, la Școala de balet Ovidiu Danci, cursuri de măiestrie și workshopuri, povestind despre suferințele și satisfacțiile unei cariere în dans.

Câteva zeci de balerine ale Școlii de Balet Ovidiu Danci au avut parte de o șansă unică, zilele trecute, la Bistrița: au muncit ore întregi pe zi, sub îndrumarea celebrei Corina Dumitrescu, fostă prim-balerină a Operei Naționale din București.

Încântată de ceea ce a găsit aici, Corina Dumitrescu a povestit pentru Bistrițeanul.ro despre complexitatea unui destin în lumea dansului, despre provocările și eforturile necesare într-o asemenea carieră, dar și despre condiția balerinelor din ziua de azi…

Celebra balerină a recunoscut că, în cazul unui dansator profesionist, este vorba despre 6-7 ore de dans pe zi: nu doar balet clasic, ci și multe ore de duet, dans contemporan sau dans de caracter, dans modern, plus alte discipline precum istoria artei, istoria dansului…

Cred că cel mai important lucru este să ai din punct de vedere intelectual capacitatea de a asimila și a studia dansul. Să ai o rezistență mare la durere și să accepți că vei fi frustrat cea mai mare parte din viață… Pentru că în balet tot timpul va trebui să fii din ce în ce mai bun, să progresezi… Nu vei fi niciodată mulțumit de tine…”, a mărturisit Corina Dumitrescu.

 Am îndrăznit s-o întreb dacă ar vrea să vină să lucreze două zile cu fetele la Bistrița și cumva, printr-o minune, a acceptat invitația. Mi-a făcut o mare onoare, pentru că ea lucrează full time la Opera Națională… Iar la Bistrița a acceptat să stea o săptămână”, a povestit Ovidiu Danci, încântat de această oportunitate.

Corina Dumitrescu a susținut la Bistrița un master-class și a făcut cunoștință cu toate balerinele școlii de balet, cu unele dintre ele lucrând zilnic, timp de câteva ore. „Este vorba despre energia și dragostea pe care a transmis-o aici… Îmi doresc în primul rând pentru acești copii tot ce este mai bun cu putință”, a explicat Ovidiu Danci.

Corina Dumitrescu a dezvăluit că va fi prezentă și la vară, într-o tabără de balet la Colibița, dar a transmis și părinților din Bistrița câteva recomandări:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/6HrwSLKEbSk” /]

Corina Dumitrescu este absolventă a Liceului de Coregrafie din București și licențiată în Artele Spectacolului, absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale”. Din 1988 este angajată a Operei Naționale București, devenind în scurt timp prim balerină a instituției.

De-a lungul bogatei sale cariere, a portretizat roluri majore din spectacole celebre, fiind invitată să participe la prestigioase gale internaționale de balet: Dance Open, Galele Stelelor Secolului al XXI-lea, la Paris etc.

Corina Dumitrescu are un palmares impresionant de premii, iar în 2004 a fost distinsă cu „Meritul Cultural” în grad de Ofițer. După încheierea carierei solistice, a început să creeze spectacole printre care „Cenușăreasa”, „Fetița cu Chibrituri”, „Jack și Vrejul de Fasole”, „Albă ca Zăpada”, „Salonul de Balet” și să ofere din experiența ei, companiilor de balet și școlilor vocaționale.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.