14.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

VIDEO: Fără astâmpăr. „Cum să stai liniștit, când ești plin de imaginație și de voie bună…?”

Pensula nu are liniște, dacă stă doar într-un penar. Dar devine magică în mâna artistului… Umpleți-vă așadar ochii de culoare și inima de căldura acesteia. Admirați și voi cele câteva zeci de creații realizate de cursanții clasei de Arte Plastice, de la Școala Populară de Arte Bistrița:

Cum poți să stai liniștit atâta timp cât ești plin de imaginație, de voie bună, de artă…? Noi suntem fără astâmpăr. Pictăm, desenăm, ne distrăm, creăm. Facem ca totul să fie frumos, pentru că iubim frumosul. Iubim culoarea, volumul, perspectiva și iubim ceea ce creem… Și tocmai de aceea vrem să împărtășim cu fiecare dintre voi frumosul nostru…

Cuvintele de mai sus îi aparțin profesoarei Adriana Scripeț. Ea coordonează grupa de Arte Plastice la Școala Populară de Arte din Bistrița.

Împreună cu elevii săi – adolescenți, copii mici sau adulți – a reușit să pună la punct o impresionantă expoziție virtuală:

Picturile surpind uimitoare portrete ale unor tineri expresivi sau copii care scot limba, cupluri, țărani îmbrăcați în costum popular. Bătrâni a căror înțelepciune se citește pe figură, animale în mișcare sau actori celebri.

În grupa de adulți sunt înscriși artiști care s-au descoperit de ceva vreme și vor să evolueze. Dar și artiști care s-au descoperit mai recent, dar au o ambiție fără astâmpăr – admite profesoara Adriana Scripeț.

La grupa de adolescenți sunt tineri care pur și simplu nu au astâmpăr. Își doresc foarte mult să cunoască tot mai multe dintre tainele artelor plastice”, precizează profesoara Adriana Scripeț.

Profesoara a adăugat că există și o grupă de copii mici, care descoperă acum primele noțiuni ale limbajului plastic, învățând ce înseamnă culoarea sau desenul.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...