9.5 C
Bistrița
vineri, martie 24, 2023

VIDEO: Fără astâmpăr. „Cum să stai liniștit, când ești plin de imaginație și de voie bună…?”

Pensula nu are liniște, dacă stă doar într-un penar. Dar devine magică în mâna artistului… Umpleți-vă așadar ochii de culoare și inima de căldura acesteia. Admirați și voi cele câteva zeci de creații realizate de cursanții clasei de Arte Plastice, de la Școala Populară de Arte Bistrița:

Cum poți să stai liniștit atâta timp cât ești plin de imaginație, de voie bună, de artă…? Noi suntem fără astâmpăr. Pictăm, desenăm, ne distrăm, creăm. Facem ca totul să fie frumos, pentru că iubim frumosul. Iubim culoarea, volumul, perspectiva și iubim ceea ce creem… Și tocmai de aceea vrem să împărtășim cu fiecare dintre voi frumosul nostru…

Cuvintele de mai sus îi aparțin profesoarei Adriana Scripeț. Ea coordonează grupa de Arte Plastice la Școala Populară de Arte din Bistrița.

Împreună cu elevii săi – adolescenți, copii mici sau adulți – a reușit să pună la punct o impresionantă expoziție virtuală:

Picturile surpind uimitoare portrete ale unor tineri expresivi sau copii care scot limba, cupluri, țărani îmbrăcați în costum popular. Bătrâni a căror înțelepciune se citește pe figură, animale în mișcare sau actori celebri.

În grupa de adulți sunt înscriși artiști care s-au descoperit de ceva vreme și vor să evolueze. Dar și artiști care s-au descoperit mai recent, dar au o ambiție fără astâmpăr – admite profesoara Adriana Scripeț.

La grupa de adolescenți sunt tineri care pur și simplu nu au astâmpăr. Își doresc foarte mult să cunoască tot mai multe dintre tainele artelor plastice”, precizează profesoara Adriana Scripeț.

Profesoara a adăugat că există și o grupă de copii mici, care descoperă acum primele noțiuni ale limbajului plastic, învățând ce înseamnă culoarea sau desenul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...