4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

VIDEO: Fără astâmpăr. „Cum să stai liniștit, când ești plin de imaginație și de voie bună…?”

Pensula nu are liniște, dacă stă doar într-un penar. Dar devine magică în mâna artistului… Umpleți-vă așadar ochii de culoare și inima de căldura acesteia. Admirați și voi cele câteva zeci de creații realizate de cursanții clasei de Arte Plastice, de la Școala Populară de Arte Bistrița:

Cum poți să stai liniștit atâta timp cât ești plin de imaginație, de voie bună, de artă…? Noi suntem fără astâmpăr. Pictăm, desenăm, ne distrăm, creăm. Facem ca totul să fie frumos, pentru că iubim frumosul. Iubim culoarea, volumul, perspectiva și iubim ceea ce creem… Și tocmai de aceea vrem să împărtășim cu fiecare dintre voi frumosul nostru…

Cuvintele de mai sus îi aparțin profesoarei Adriana Scripeț. Ea coordonează grupa de Arte Plastice la Școala Populară de Arte din Bistrița.

Împreună cu elevii săi – adolescenți, copii mici sau adulți – a reușit să pună la punct o impresionantă expoziție virtuală:

Picturile surpind uimitoare portrete ale unor tineri expresivi sau copii care scot limba, cupluri, țărani îmbrăcați în costum popular. Bătrâni a căror înțelepciune se citește pe figură, animale în mișcare sau actori celebri.

În grupa de adulți sunt înscriși artiști care s-au descoperit de ceva vreme și vor să evolueze. Dar și artiști care s-au descoperit mai recent, dar au o ambiție fără astâmpăr – admite profesoara Adriana Scripeț.

La grupa de adolescenți sunt tineri care pur și simplu nu au astâmpăr. Își doresc foarte mult să cunoască tot mai multe dintre tainele artelor plastice”, precizează profesoara Adriana Scripeț.

Profesoara a adăugat că există și o grupă de copii mici, care descoperă acum primele noțiuni ale limbajului plastic, învățând ce înseamnă culoarea sau desenul.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...