20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO: Final de an școlar, pentru aproape 3000 de elevi din BN. „Mai mult decât o școală… Un destin…”

Aproape 3000 de elevi au încheiat ieri anul școlar, absolvind clasa a VIII-a, în Bistrița-Năsăud. „Evenimentele recente succedate pe plan mondial au atras aceste măsuri de distanțare fizică. Nu ne permitem, din păcate, să sărbătorim aceste momente ca în anii trecuți. Să încercăm să căutăm deocamdată în noi înșine bucuria acestei realizări…

2955 de elevi din Bistrița-Năsăud au terminat ieri clasa a VIII-a în Bistrița-Năsăud. Ei au fost înscriși automat la examenul de Evaluare Națională care se desfășoară în 15 și 17 iunie. Alți 2290 de elevi au absolvit în Bistrița-Năsăud clasele a XII-a și a XIII-a. Aceștia urmează să se înscrie la examenul de Bacalaureat în aceste zile, până în 10 iunie – a transmis Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

Fiind încă în stare de alertă, festivitatea de sfârșit de an școlar pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost înlocui de mesaje sau ceremonii online. S-a întâmplat la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, unde profesorii au pus la punct un eveniment online transmis pe pagina de Facebook a colegiului.

Multe obiceiuri omenești au suferit transformări pe parcursul istoriei… Unele, din fericire, au cunoscut o frumoasă metamorfoză… Precum a omizii în fluture, precum a cărbunelui în diamant, precum a atingerii în îmbrățișare… La fel și voi ați suferit această transformare – din copilul neștiutor care a intrat în Colegiul Național „Liviu Rebreanu” în urmă cu opt ani – în adolescentul dornic de cunoaștere…

Așa a început mesajul directoarei Susana Gălățan pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a care au încheiat ieri școala.

Evenimentele recente succedate pe plan mondial au atras aceste măsuri de distanțare fizică. Nu ne permitem, din păcate, să sărbătorim aceste momente ca în anii trecuți. Dar haideți să încercăm să căutăm deocamdată în noi înșine bucuria acestei realizări. Vă felicit pe fiecare dintre voi pentru parcurgerea acestei etape din viața de elev, pentru notele foarte bune și premiile sau medaliile la olimpiade și concursuri. Și nu uitați că „Rebreanu” nu este o școală. „Rebreanu” este un destin…”, a remarcat profesoara Susana Gălățan.

Directoarea le-a transmis felicitări în mod special celor doi absolvenți care, pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu, au obținut media generală 10 – Alexandru Frandeș din clasa a VIII-a B și Iris Maria Zsigmond din clasa a VIII-a G. De altfel, cei doi elevi au și primit acasă o vizită surpriză: dirigintele lor le-au înmânat personal diplomele de excelență și câte o coroniță de flori.

[arve url=”https://www.facebook.com/181743865173344/videos/707742980059088/” /]

Ziua de ieri a fost prilejul perfect și pentru profesorii Școlii Gimnaziale Nr 1 să-și încurajeze elevii:

Tuturor absolvenților – încredere, speranță, gânduri bune! Și să nu uitați că sunteți minunați ! Viitorul vă aparține, depinde ce faceți cu el !

Noi avem încredere că o să știți ce să faceți cu el ! (Pensia noastră depinde de voi… ?)
Vă iubim, vă dorim o viață minunată și să nu uitați că sunteți membru În familia GENE 1 !

Și profesorii de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” au transmis felicitări și încurajări absolvenților: 

Și profesorii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au transmis un mesaj pentru absolvenți:

Foto @ Sibiu100

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.