11.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

VIDEO – Fotografiile de excepție i-au pus lumea la picioare. Dora Mois, despre orașul fantomatic și alte proiecte de viitor

Dora Mois a început să facă fotografii la 17 ani, când și-a cumpărat primul aparat foto. Acum are 31 de ani și face un master la University of the Arts din Londra, London College of Fashion. A absolvit Universitatea de Arte din Cluj, secția Fotografie, iar acum locuiește în București.

Invitată în studioul Bistrițeanul Live, Dora Mois a povestit despre calitatea care îi definește cariera și stilul vestimentar. Dar și despre călătoriile de care a avut parte, muncind în acest domeniu.

În 2015 am decis să plec din țară. Simțeam că nu-mi mai găsesc locul. Voiam să explorez lumea. A fost o decizie spontană. În 3 săptămâni aveam bagajul făcut și am plecat cu un ghiozdan în spate. Trei săptămâni am stat în Thailanda. Apoi am ajuns în India…

Timp de aproape 6 luni a experimentat în India fotografia documentar. Fotografia zilnic străzi, oameni, asptecte ale culturii și civilizației indiene. Acestea urmează să fie expuse anul viitor.

Dora Mois a ajuns și în Laos și în Statele Unite, iar de Londra, unde studiază acum, se simte absolut fascinată.

Un fel de ghost town… „Un sentiment unic…”

Starea de urgență a prins-o în capitală. „Ieșeam zilnic pe stradă și fotografiam străzile goale din București. A fost foarte interesant să văd orașul pustiu… Era un fel de ghost town. A fost un sentiment unic. Timp de câteva săptămâni am realizat fotografii pe străzi… Urmează să le adun într-o expoziție, probabil anul viitor”, a mărturisit Dora Mois.

Dora Mois a recunoscut că este o fire dinamică și că îi place să călătorească foarte mult. „Mi-aș dori foarte mult să ajung în câteva țări din America de Sud. Sper să ajung și în Australia. Se poate trăi foarte bine din fotografie, dacă muncești suficient de mult și dacă ești suficient de pasionat… N-am avut niciodată niciun fel de intrare, pe nicăieri. Este o meserie care presupune nu doar pricepere ca fotograf, ci și aptitudini de a comunica și de a lucra cu oamenii. Cred că acesta ar fi succesul în această meserie…”.

Fotografia a devenit pentru Dora Mois felul prin care se exprimă perfecct. „Este modul prin care cunosc lumea și mă cunosc pe mine deopotrivă. Atunci când fotografiez pe cineva particip la un proces foarte intim și o legătură intimă pe care o realizez cu acea persoană. Mă regăsesc în fiecare femeie pe care o fotografiez. Caut foarte mult frumusețea în oameni. Este o frumusețe care vine din interior…”, a mai spus Dora Mois.

Emisiune susținută de Alpina Blazna, Iiana & Euforia Floral Boutique 

VIDEO – Femei care ne inspiră: Dora Mois. Sfaturi pentru o carieră de succes în fotografie, styling sau design vestimentar

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...