15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

COD ROȘU de vijelii puternice. S-au transmis mesaje RO ALERT

În ora următoare intră în vigoare un COD ROȘU de vânt și furtună. Populația a primit mesaje RO ALERT. Este posibil să cadă grindină de medii și mari dimensiuni.

Ca urmare a unei avertizări ANM de Cod Roșu de vreme capricioasă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a transmis mesaje RO Alert în mai multe localități.
Conform unei avertizări ANM, ISU Bistrița – Năsăud a transmis mesaj RO Alert cod roșu, valabil până la ora 19.00. Vijelie puternică, rafale peste 90 …100km/h, grindină de dimensiuni mari și medii, frecvente descărcări electrice, averse care vor depăși 35 l/mp – pentru zona de munte de peste cota 1800 m. ” au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.
Localitățile vizate sunt:  Năsăud, Sângeorz Băi, Feldru, Maieru, Rodna, Nimigea, Rebrișoara, Dumitra, Șintereag, Ilva Mică, Șanț, Rebra, Parva, Poiana Ilvei, zona de munte de peste cota 1800m.

UPDATE: Au apărut primele imagini ale vijeliei

La Rodna și pe Valea Ilvelor au căzut în câteva minute bucăți de grindină de dimensiuni considerabile. Clopotele bisericilor au început să bată și au împraștiat norii.

 

Oamenii au apelat de mai multe ori numărul unic de urgențe 112 și au raportat o serie de situații în care se impune intervenția angajaților ISU Bistrița-Năsăud.

In urma fenomenelor meteorologice din ultimele minute, au fost înregistrate, până la aceasta ora, mai multe apeluri pe numărul unic de urgență 112, după cum urmează:

 • Copac căzut pe DN 17D între localitățile Nepos și Rebrișoara  – intervine SVSU Feldru.
 • Acoperiș bloc căzut sau în pericol să cadă pe strada Mesteacănului din municipiul Bistrița
 • Persoană lovită de o grindă în localitatea Ilva Mică, afirmativ conștientă, intervine echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi.
 • stâlp căzut pe o casă în localitatea Ilva Mică, intervine SVSU și Electrica
 •  copac căzut fire de curent – Ilva Mică
 •  garaj căzut pe o mașină în orașul Sângeorz Băi
 • copac căzut pe calea ferata – Măgura Ilvei – Ilva Mare – alocate echipaje de intervenție de la CFR și SVSU
 • copac căzut pe Calea Moldovei și elemente de acoperiș desprise, municipiul Bistrița- echipaj de pompieri de la Detașamentul Bistrița, respectiv autospeciala de intervenție la înălțime de la aceiași subunitate.
 • la Parva, vântul a distrus mai multe solarii ale unei familii de tineri. FOTO
 • copaci căzuți pe calea ferată, Poiana Ilvei – intervin echipaje cu drezina de la CFR și SVSU
 • copaci căzuți pe fire de electricitate, Șanț – intervine SVSU Șanț

Situatia este în dinamică, toate apelurile primite pe numărul unic de urgență 112 sunt preluate și misiunile sunt gestionate în funcție de priorități, iar la fiecare solicitare vor fi alocate resurse pentru sprijinul populației afectate.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...