28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

VIDEO: Horia Șulea, primarul din Florești, despre bistrițenii stabiliți în cea mai mare și mai tânără comună din România

Foarte mulți tineri din Bistrița-Năsăud au decis să se stabilească în Florești – a povestit primarul comunei, Horia Șulea. Este vorba despre cea mai mare comună din România, aflată la un kilometru de Cluj, care se poate lăuda cu 43.000 de locuitori a căror medie de vârstă este 35 de ani. Peste 40% dintre localnici au studii superioare.

Primarul Horia Șulea – care coordonează activitatea administrativă a celei mai mari comune din România – a fost prezent ieri seară la Bistrițeanul Live.

„Cu toată lipsa de modestie, vă spun că mă bucur că Floreștiul a devenit un pol de atracție, un pol magnetic pentru toți cei care găsesc aici un loc unde să-și poată duce viața în condiții de civilizație, condiții mai bune din punct de vedere material…”, a precizat Horia Șulea. 

Primarul din Florești a recunoscut că în comuna pe care o administrează sunt stabiliți foarte mulți tineri din Bistrița-Năsăud. Unul dintre acești tineri este chiar ginerele primarului Horia Șulea.

Este vorba despre comuna cu cea mai tânără populație din țară, media de vârstă a locuitorilor fiind de 35 de ani, peste 40% din locuitori având studii superioare.

Tot aici există 4 hypermarketuri și 12 city market-uri, dar și peste 20.000 de locuri de muncă la dispoziția localnicilor.

Horia Șulea este primar în Florești din 2012, când a preluat comuna cu un buget de venituri de 4,7 milioane de lei noi și datorii de 11 milioane.

Sunt înaintași care lasă moștenire urmașilor, și alții care lasă datorii… Dar am reușit să trecem rapid peste acest moment. Astăzi bugetul total consolidat al comunei Florești este de aproape 158 de milioane. Dintre aceștia aproximativ 68 de milioane sunt venituri proprii, iar restul reprezintă sume atrase de omul Horea Șulea pentru concetățenii săi, pentru floreșteni…”, a mai precizat edilul din Florești.

Horia Șulea a mai precizat că programul de investiții în Florești este unul dintre cele mai generoase. „Nu pot să mă gândesc să creez bugetul local din biruri și impozite pe spatele cetățeanului. Banii pentru bugetul local trebuie atrași din zona în care se pot produce bani, din activități economice, din acele impozite pe salarii și sumele din TVA care, deduse fiind ne revin nouă, ca administrație publică locală”, consideră Horia Șulea. 

Oamenii trebuie să trăiască liniștiți, oamenii trebuie să trăiască bine, iar în ceea ce îl privește, Horia Șulea s-a străduit în timpul mandatelor sale de primar să facă toate eforturile ca să nu mărească impozitele. „Ba din contră, am încercat să oferim facilități fiscale tuturor celor care desfășoară activități de interes public și social”, a mai spus Horia Șulea.

Mai multe detalii despre administrația din Florești puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/wC6LQZ9C_bU” /]

(Publicitate electorală)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...