25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO: Investiţii masive şi proiecte de sute de mii de euro, la Valea Vinului!

„Întreaga zonă va deveni una turistică. Pentru că investiţiile care au început în Valea Vinului încă din acest an se referă la apă şi canalizare, dar şi la asfaltarea drumului Rodna – Valea Vinului, introducerea unei zone de promenadă şi a unei piste de biciclete… ”, a precizat primarul Valentin Grapini din Rodna.

Invitat recent la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean, Valentin Grapini a mai anunţat că speră ca linitaţia să fie gata în acest an şi să nu existe contestaţii.

În paralel cu investiţiile, drumul va intra în modernizare în câteva luni, a subliniat Valentin Grapini, adăugând că în derulare mai este un proiect de 100.000 de euro, referitor la Şcoala Timpurie, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei:

La Valea Vinului va exista o grădiniţă cu trei clase şi o şcoală nouă. Suntem în faza de a începe licitaţia. Exista o şcoală în paragină acolo, aşa că am decis să facem o şcoală conform standardelor din 2020. Am căutat tot timpul soluţii de a aduce bani în localitate, iar fondurile guvernamentale şi fondurile europene ne-au fost la îndemână… Avem finanţată grădiniţa respectivă, urmează să demarăm licitaţia, după primirea tuturor avizelor şi să începem implementarea ei începând de anul viitor…„, a anunţat Valentin Grapini.

Tot pentru Valea Vinului se derulează un proiect referitor la drumurile forestiere: „Am avut o şedinţă de lucru cu proiectantul, consultatntul, dirigintele de şantier şi firma câştigătoare, Mis Group – suntem în linie dreaptă. Contractul este atribuit, este predat şi amplasamentul… În cel mai scurt timp trebuie să înceapă şi lucrările. Este vorba despre două drumuri pe Valea Vinului care vor fi pietruite şi asfaltate, la limita Parcului Naţional Munţii Rodnei, de o grădiniţă, de aducţiune de apă şi canal, dar şi despre drumul de la Rodna la Valea Vinului – în licitaţie…”, a punctat Valentin Grapini la Bistriţeanul.ro.

Primarul din Rodna a mai subliniat că toate aceste proiecte vor fi implementate începând din 2020.

Există încă un proiect depus pe POR pentru Valea Vinului: o tabără de vară-iarnă în această zonă care să includă şi campusul şcolar, cu liceu şi şcoală profesională. Valoarea totală a proiectului este de 1.500.000 de euro iar deocamdată este în evaluare la POR„, a mai amintit primarul Valentin Grapini.

Ce anume a promis Valentin Grapini în campania electorală pentru mandatul 2016-2020 şi câte promisiuni a reuşit să ducă la bun sfârşit – puteţi urmări în emisiunea de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2243133542480928%2F&show_text=0&width=560” /]

Foto deschidere – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...