2.4 C
Bistrița
luni, decembrie 6, 2021

VIDEO: Judecătorul Cristi Danileț, la Bistrița, despre droguri care acaparează școli și legi care trebuie respectate

Cristi Danileț (judecător la Curtea de Apel Cluj, fost membru CSM, formator, doctor în drept și fondator VeDemJust) a fost invitat ieri la ONG Fest, dar și la Colegiul „Liviu Rebreanu” unde a aflat de la elevi că, dacă ar avea parte de o zi fără reguli, ei și-ar lua profesorii la bătaie…

Este un răspuns pe care judecătorul Cristi Danileț îl primește în aproape toate școlile în care merge să susțină lecții de educație juridică: într-o zi fără reguli, copiii ar refuza să meargă la școală sau, dacă ar merge – și-ar lua profesorii la bătaie sau ar da foc școlii…

Într-o atmosferă intimă și restrânsă, judecătorul Cristi Danileț s-a întâlnit ieri, în Biserica Evanghelică, cu reprezentanții unor organizații neguvernamentale din Bistrița, povestind despre regulile și legile care trebuie aplicate și respectate de toată lumea, despre referendumul care se apropie, despre corupția care se manifestă, din păcate, inclusiv în justiție sau despre drogurile care acaparează școlile din România.

Cristi Danileț a povestit că, după festivalurile Electric Castle și Untold din acest an, procurorii instrumentează peste 300 de dosare referitoare la deținerea și consumul de droguri și că nu există liceu în România în care să nu se consume etnobotanice sau droguri de mare risc. Copiii trebuie învățați să se stăpânească și să reziste tentațiilor foarte mari, a mai precizat Cristi Danileț, subliniind că un copil crește vertical atunci când reușește să spună cât mai des NU tentațiilor.

[arve url=”https://youtu.be/-kXnLBkzOlQ” /]

De altfel, judecătorul Cristi Danileț a încercat să transmită tinerilor și printr-un film de animație extraordinar care sunt pericolele la care se supun atunci când consumă droguri. Designul și animația fiind  semnate de bistrițeanul Sergiu Lupșe:

Rostul de dimineață: Mesaj emoționant pentru amatorii de droguri și etnobotanice…

Reprezentant al Asociației civice „Voci pentru Democrație și Justiție” și fondator VeDemJust, Cristi Danileț a povestit la bistrița și despre recuperarea (aproape imposibilă) a infractorilor, dar și despre referendumul pe care îl consideră inutil, despre necesitatea unui parteneriat civil pentru persoanele de același sex sau cele necăsătorite dar și despre educația juridică extrem de necesară în școli.

[arve url=”https://youtu.be/Bfki7HhuJhI” /]

Trebuie să fim extrem de realiști, când ai trimis un copil ucigaș de 17 ani să stea izolat într-un loc timp de 10 ani de zile, va ieși de acolo „perfecționat”. Așa cum și infractorii adulți pe care îi trimitem în închisori, și vorbesc de infractorii înrăiți – criminali, violatori, tâlhari – când ies de acolo nu ies în niciun caz mai reeducați…”, a mai spus Cristi Danileț, subliniind că 80% dintre oamenii care au ieșit anul trecut din penitenciare , beneficiind de o scutire a pedepsei de la stat, sunt acum înapoi în închisoare. „Pentru că oamenii aceia sunt distruși: nu au casă, nu au familie, nu au din ce trăi, nu au loc de muncă. Nu angajează nimeni recidivist în România, să fim serioși – te poți angaja, recidivist sau condamnat fiind, doar la Parlament, dar nu te poți angaja femeie de serviciu dacă ai cazierul pătat…”, a mai spus Cristian Danileț.

[arve url=”https://youtu.be/uuJpvuVEKWk” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...