17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

VIDEO: Legendarul „Dune”, de astăzi și la cinema Dacia. „Un spectacol cinematografic copleșitor”

Să nu mă tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă… Voi înfrunta frica, o voi lăsa să treacă peste mine, prin mine. Iar după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior și voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica nu va mai fi nimic. Voi rămâne doar eu…”

Cuvintele lui Paul Atreides, personajul principal al romanului Dune (publicat de Frank Herbert în 1965) capătă o nouă rezonanță în cea mai recentă ecranizare semnată de regizorul Denis Villeneuve. El a reușit să pună „cap la cap un spectacol cinematografic imersiv și copleșitor”, după cum ne avertizează Mihai Șerban în Cinemagia.

Dune este considerat cel mai bine vândut roman science-fiction al tuturor timpurilor. A câștigat premiul Hugo în 1966 și premiul Nebula pentru Cel mai bun roman, acordat de Asociația Scriitorilor SF din America). 

Primul roman din seria Dune a fost ecranizat în 1984, de David Lynch. A urmat un serial de televiziune realizat în 2000 de Sci Fi Channel, dar și numeroase jocuri pe calculator, cântece și  preludii. Au apărut și romane intercalate sau continuări scrise în colaborare de Kevin J. Anderson și de fiul autorului, Brian Herbert, începând din 1999

Cea mai recentă ecranizare Dune reia povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut pentru un mare destin pe care învață să-l înțeleagă. El trebuie să-și însoțească familia pe cea mai periculoasă planetă din univers, pentru a asigura viitorul poporului său.

Forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de furnizarea celei mai prețioase resurse din univers. E vorba de mirodenia care se regăsește doar pe această planetă: resursa capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității. Vor supraviețui doar cei care își pot stăpâni frica… 

Actorii care vor da viață personajelor sunt Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Zendaya, Timothée Chalamet. 

Pelicula poate fi urmărită de astăzi (de la ora 19.10) și la Cinematograful Dacia din Bistrița. Filmul va rula sâmbătă, 23 octombrie de la ora 16.30, duminică, 24 octombrie de la 19.10, miercuri, 27 octombrie, de la 19.10 și joi – 28 octombrie de la 16.30.

Și la Happy Cinema puteți să vizionați filmul, programul fiind disponibil AICI

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: