17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea ca vacanța pentru elevi să fie prelungită

Fostul ministru în cabinetul Orban și Cîțu, actual ministru interimar al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a prezentat situația incertă în ceea ce privește vacanța pe care elevii o primesc cu scopul limitării răspândirii COVID-19 în școli. Se pare că vacanța deja prelungită s-ar putea extinde.

Elevii vor intra în vacanță începând cu ziua de luni, 25 octombrie. Până acum a fost anunțată o perioadă de două săptămâni în care elevii nu vor face nici măcar ore online. Ei intră într-o vacanță neprevăzută de desfășurătorul anului școlar 2021-2022.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, afirmă că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”.

Sorin Cîmpeanu crede că situația este incertă, iar pe data de 5 noiembrie va lua o decizie:

„Nimeni nu are această certitudine pentru că vedem cât de gravă este situația. Vedem foarte bine ce preț plătim din cauza iresponsabilității acelora care nu au înțeles nici nevoia de respectare a regulilor sanitare, nici nevoia de vaccinare, nici nevoia de testare.

Din păcate, nu putem fi optimiști. Tocmai de aceea am spus că în data de 5 noiembrie vom vedea care este situația epidemiologică și vom lua acele decizii care se impun. Cu siguranță decizii care nu sunt ideale, dar care sunt cele mai bune într-o situație dată, în care am ajuns din cauza – îmi asum termenul – iresponsabilității noastre, a adulților. Important este ca elevii să nu plătească greșelile noastre, ale adulților, care am procedat în felul în care ne-a adus în această situație”, declară Cîmpeanu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu. Și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

Raul PETERLIN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.