10.9 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea ca vacanța pentru elevi să fie prelungită

Fostul ministru în cabinetul Orban și Cîțu, actual ministru interimar al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a prezentat situația incertă în ceea ce privește vacanța pe care elevii o primesc cu scopul limitării răspândirii COVID-19 în școli. Se pare că vacanța deja prelungită s-ar putea extinde.

Elevii vor intra în vacanță începând cu ziua de luni, 25 octombrie. Până acum a fost anunțată o perioadă de două săptămâni în care elevii nu vor face nici măcar ore online. Ei intră într-o vacanță neprevăzută de desfășurătorul anului școlar 2021-2022.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, afirmă că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”.

Sorin Cîmpeanu crede că situația este incertă, iar pe data de 5 noiembrie va lua o decizie:

„Nimeni nu are această certitudine pentru că vedem cât de gravă este situația. Vedem foarte bine ce preț plătim din cauza iresponsabilității acelora care nu au înțeles nici nevoia de respectare a regulilor sanitare, nici nevoia de vaccinare, nici nevoia de testare.

Din păcate, nu putem fi optimiști. Tocmai de aceea am spus că în data de 5 noiembrie vom vedea care este situația epidemiologică și vom lua acele decizii care se impun. Cu siguranță decizii care nu sunt ideale, dar care sunt cele mai bune într-o situație dată, în care am ajuns din cauza – îmi asum termenul – iresponsabilității noastre, a adulților. Important este ca elevii să nu plătească greșelile noastre, ale adulților, care am procedat în felul în care ne-a adus în această situație”, declară Cîmpeanu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu. Și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

Raul PETERLIN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!