28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

VIDEO: Liberalii raportează – Peste 40.000 de bistrițeni au semnat pentru Iohannis

S-a încheiat cu succes campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii la funcția de președinte a lui Klaus Iohannis. În județul nostru au semnat peste 40.000 de persoane. Și românii aflați în concediu în Bistrița și-au arătat susținerea față de actualul președinte.

Partidul Național Liberal a încheiat la Bistrița cu succes campania pentru strângerea de semnături în vederea susținerii candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat.

Astăzi, într-o conferință de presă, conducerea PNL Bistrița-Năsăud, a adus în atenția bistrițenilor rezultatul spectaculos obținut în județul nostru. Semnăturile adunate au fost cu mult peste cât se așteptau liberalii să strângă, deși spun ei, mulți bistrițeni nu au reușit să semneze listele pentru susținerea actualului președinte pentru încă un mandat.

„Am încheiat campania pentru strângerea de semnături în vederea susținerii candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Față de targetul de 34.000 de semnături, am adunat un număr de peste 40.000 de semnături, mai exact 40.300. Le mulțumesc tuturor celor care prin semnătura lor susțin candidatura pentru al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis. Îmi cer de asemea scuze față de cei care ar fi semnat, nu puțini, dar la care nu am reușit să ajungem într-o perioadă destul de scurtă de timp.”, a declarat Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Turc i-a asigurat pe toți cei care au semnat, dar și pe cei care nu și-au arătat susținerea față de Iohannis, că dintre toți candidații la președinție, actualul președinte este cea mai bună soluție pentru România, deși PSD încearcă să îl înlăture sub orice formă.

„Președintele Iohannis nu este un președinte spectaculos, dar este un președinte eficient. Reprezintă excelent România în plan internațional, iar în plan intern a fost reduta în care PSD a lovit în toți acești ani, diminuând atribuțiile președintelui, dar a fost reduta de care nu s-a putut trece. Președintele Iohannis, împreună cu milioane de români, au blocat adoptarea Ordonanței 13. Președintele Iohannis a împiedicat PSD să scoată România din Uniunea Europeană. Președintele este un om de construcție, și mai puțin un om de lupte de uzură sau de gherilă politică.”, a mai spus Ioan Turc.

Sorin Hangan, președintele Organizației Municipale Bistrița, le-a mulțumit și el tuturor celor care au semnat listele de susținere, menționând că activitatea de strângere de semnături a devenit un examen al partidului cu cetățenii întrucât nu este ușor să convingi pe cineva să pună pixul pe hârtie. În municipiul Bistrița s-au adunat 12.000 de semnături.

„Nu este ușor să îi explici unui alegător că președintele Iohannis a ținut sus stindardul democrației în fața asaltului demagogic al PSD ce ne transformase într-o enclavă nedorită a Uniunii Europene. Nu e ușor să explici de ce noi, liberalii, am respectat principiile democratice, Constituția și votul electoratului, în timp ce adversarii noștri politici ajunseseră să se considere stăpâni peste un sat, o comună, un oraș, un județ, o țară. Organizația municipală a strâns aproximativ 12.000 de semnături. Fiecare semnătură reprezintă o speranță, precum fiecare vot exprimat. Sintagma „Votul tău contează!” a devenit o lege morală a fiecărui român ce crede în valorile democratice, naționale și europene. Bistrițenii cred în aceste principii.”, a explicat Sorin Hangan.

Diana Morar, președinta Organizației Femeilor Liberale Bistrița-Năsăud și consilier municipal, a menționat că bistrițencele care îl susțin pe actualul președinte pentru un nou mandat sunt în număr foarte mare. Conform Dianei Morar, femeile din Bistrița nu vor susține candidatura Vioricăi Dăncilă, întrucât aceasta nu reprezintă valorile feminine.

„Sunt convinsă că toate femeile care au venit și și-au arătat susținerea față de președintele Klaus Iohannis nu sunt de acord cu modelul feminin pe care îl oferă candidata la președinție a PSD, respectiv premierul Viorica Dăncilă. Femeile nu au cum să se regăsească într-un asemenea model feminin, care de fapt lucrează cu bună știință la uzurparea cu bună știință a României. În mare parte femeile sunt mame și au o altfel de gândire, o gândire mult mai analitică, și acest aspect este foarte important în momentul în care un partid politic susține candidatura unei femei.”, a spus Diana Morar.

Președinta Organizației de Seniori, Calo Viorica, este extrem de mulțumită că la Bistrița au semnat și oameni aflați doar în trecere prin orașul nostru, dar și românii veniți acasă în concediu.

„Am stat trei săptămâni în fața sediului nostru și vreau să vă spun că reacția oamenilor din județul Bistrița-Năsăud și din țară a fost foarte bună vizavi de cea de a doua candidatură a domnului președinte Klaus Iohannis. Am avut familii întregi din sudul țării și din județele care au în frunte PSD-ul care au semnat. De exemplu o familie întreagă din Craiova a semnat la Bistrița. La Bistrița au semnat foarte mulți români din Diaspora care se aflau în concediu. Domnul Iohannis va câștiga în județul nostru față de ceilalți candidați.”, a spus președinta Organizației de Seniori.

[arve url=”https://youtu.be/O9u_WGpJvec” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.