8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

FOTO: Un stejar singuratic, pentru noi toţi, în inima Bistriţei…!

Un stejar singuratic ne aşteaptă pe toţi, în inima Bistriţei: gata să fie descoperit, între fâşii de enigmatică lumină, gata să fie ignorat, iubit sau măcar admirat…

Enigmatica lumină se intitulează expoziţia inaugurată ieri, în centrul oraşului, la Galeria Arcade 24.

Cele câteva zeci de lucrări de desen şi grafică, dar şi impresionante tablouri închipuind un stejar singuratic, îi aparţin artistului Eduard Csupan, din Târgu Mureş.

Starea generală pe care o propune pictorul Eduard Csupan este angoasa – o stare sufletească cu totul aparte, bine articulată în miezul unui univers coerent. Când angoasa se instalează, poţi să o percepi peste tot, în toate cotloanele vieţii spiritului liber şi autentic…”, a precizat criticul de artă Oliv Mircea, curatorul expoziţiei.

Recurgând la tema vizuală a pădurii şi a copacului singuratic, pictorul pare că se retrage în adâncul sinelui pentru a-şi învinge angoasa, îndoiala şi durerea…”, consideră Oliv Mircea.

La rândul său, artistul Eduard Csupan sublinia că se simte impresionat de tot ce înseamnă descompunere, prăbuşire, prăfuit.

Ruinele caselor abandonate îmi vorbesc şi îmi exprimă durere, lipsă de viaţă, dispariţie, pierdere… O clădire veche parcă strigă şi se vaită. Mă preocupă condiţia omului străzii pe lângă care trecem… Şi el e ca o clădire prabuşită. Şi dacă te uiţi bine, încă se întrevede ce a fost. În general nu avem timpul sau consideraţia să îi mai vedem. Din acea persoană rămân doar fragmente de “arhitectură interioară” reasamblate sub semnul durerii şi al abandonului de sine…„, afirmă Eduard Csupan.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...