29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

VIDEO Limita e cerul! Cum învață un tânăr nevăzător să schieze, în vârf de munte

Bistrițeanul Angelo Bude, antrenor al Comitetului Național Paralimpic, alături de Adrian, ne demonstrează că nimic nu este imposibil. Adrian, un tânăr din Bistrița care este nevăzător de la o vârstă fragedă din cauza unor probleme de sănătate învață să schieze.

Văzându-l pe Adrian, un tânăr de 21 de ani, cum alunecă cu schiurile pe pârtie ai impresia că face asta de ani buni. Acesta abia acum învață să schieze, iar ochii lui sunt antrenorul Angelo Bude, pentru că tânărul nu vede de la vârsta de 11 ani din cauza unei boli genetice.

Un filmuleț de 6 minute, în care Adrian își spune povestea îi arată pe cei doi pe pârtie. Angelo, cel care îl învață pe tânăr să schieze este și antrenor al Comitetul Național Paralimpic, iar Adrian nu este prima persoană cu dizabilități pe care o învață secretele acestui sport.

„Totul a început de la Angelo, care știa că sunt pasionat de sport și de mișcare și a venit la mine cu o propunere, de a încerca să schiem împreună. Nu știam că există nevăzători care schiază, nici măcar persoane cu dizabilități care schiază. Mi-a povestit despre un fost elev de-al lui care este în fotoliu rulant, care schiază și am fost motivat și am vrut să încerc, să văd cum e”, povestește Adrian.

Acesta mai spune că i s-a întâmplat de foarte multe ori să cadă, însă niciodată nu s-a oprit, ridicându-se de fiecare dată și continuând: „Prima oară când am schiat mi-a fost foarte frică. Îmi tremurau picioarele și îmi doream să ajung cât mai repede jos, întreg. Ambiția mea e de a sta cât mai bine pe schiuri”, mărturisește tânărul.

În filmuleț, tânărul pasionat de sport are și un mesaj impresionant pentru persoanele cu dizabilități care tind să se izoleze: „Aș vrea să transmit persoanelor cu dizabilități să iasă din casă, să încerce experiențe noi, să se implice în activități. Nu neapărat să vină la schi, dar să practice un sport, să se implice în voluntariat, să cunoască oameni noi, să comunice”.

Foto/Video: RAWmaniaCollective

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.