6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

VIDEO – Locatarii unei străzi din Bistrița, terorizați de porci mistreți, de o lună de zile: Grădinile, distruse!

Pe o stradă din Bistrița, mistreții fac ravagii în voie. De mai bine de o lună de zile aceștia vin în grădinile oamenilor, distrugând plantațiile. „Nu mai știm cu cine să vorbim! Dar ne și temem!”, au transmis cei din zonă.

De mai bine de o lună de zile, locuitorii de pe Valea Căstăilor din Bistrița sunt terorizați de porci mistreți.

La început veneau doar noaptea și scormoneau în grădini. Acum vin și ziua. Unii sunt chiar mari și efectiv ne temem. Înainte umblam liniștiți în zona aia. Acum ne este frică și nouă, ca oameni mari. D’apoi să mai lăsăm copiii să meargă în grădină!”, au povestit, pentru Bistrițeanul.ro, locuitorii de pe Valea Căstăilor.

Oamenii au sunat la 112, speriați. Însă nimeni nu face nimic.

Am sunat în repetate rânduri la 112 și ne-a fost făcută legătura la Jandarmi. Jandarmii ne-au spus să luăm legătura cu cei din Primărie. Am vorbit cu Poliția Locală și ni s-a spus că ține de ocolul Silvic. Tot sunăm încoace și încolo și nimeni nu face nimic.

Cultura de cartofi s-a dus, roșiile… la fel. Ne sunt vraiște grădinile. Dacă atacă vreun copil?!”, s-au plâns cei de pe Valea Căstăilor.

 

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

 1. Și porcii mistreți și nu numai tot sună în zadar la Miliția/Jandarmeria/Primăria/Ocolul SIlvic al lor și se tot plâng că niște oameni le-au ocupat pământurile și că nu vor să le împartă și cu restul viețuitoarelor. Nu-i ascultă nimeni. Interesant când schimbăm perspectiva, eh? Cine e victima în toată povestea? Care-i agresorul și care-i agresatul? Totul e relativ.

 2. Ceea ce se întâmplă pe Valea Castăilor este strigător la cer.Am fost martor a mai multe atacuri ale porcilor mistreți.
  Vin ziua,în amiaza mare,de îți este frica sa mai ieși din casă.
  Mi se pare incredibil cum autoritățile stau nepăsătoare.

 3. Confidential, ai primit raspunsul si opinia unui ecologist este foarte clara. Asta se intampla peste tot pe Planeta cand omul nu sta la locul lui potrivit.

 4. Faceți poze și videoclipuri și postați pe Facebook sa vadă toată lumea poate asa ii prinde rușinea și se pun în mișcare .

 5. Cu legea asta de c***t , a vanatorii… si cu privatizarea fondurilor de vanatoare, date de-an-curu-lea , gratis spre administrare la tot felul de smecheri ai sistemului, oamenii efectiv sunt terorizatti de animalele salbatice de toate felurile, care le distrug culturile, le ataca animalele domestice si-i pun si pe ei in pericol… fara sa aiba voie proprietarul sa le omoare , ca este ” braconaj cinegetic ” , dar nici nu raspund aceste societati private de vanatoare de pagubele create. Legea despagubirilor, sunt atat de curveste facute, ca niciodata pagubitul nu va avea castig de cauza . Numai in tzara asta de c*cat, animalele salbatice se hranesc din culturile aomenilor, fara nici o despagubire , iar paznicii fondurilor de vanatoare au grija doar sa nu braconeze nimeni animalele lor, pe care ei fac o adevarata afacere … Nicaieri in lumea asta, animalele care se imfrupta din recoltele cuiva , nu snt ale statului sau ale unei scietati de vanatoare si acolo fiecare om, are dreptul sa le ucida, sa le foloseasca daca le-a ucis… pentru ca ” braconaj ” este doar atunci daca urmareste, haituieste, prinde, caprureaza ori ucide un vanat pe alte terenuri decat proprietatea sa , in rest legea pazei bunurilor , legea dreptului de autoaparare si de retentie al celor care au produs pagube, se aplica nu ca in aceasta tzara cu niste reguli de tot c*catul ! Specherii detinatori de fonduri de vanatoare , au ajuns niste imbuibati, pe avutia nationala a tarii si pe spinarea oamenilor care nu pot sa-si apere proprietatile in nici un fel si pe statul roman il dore fix in ” patina ” … ! .
  Pe vremea comunistilor, oamenii nu se plangeau de astfel de pagube, pentru ca vanatorii le tineau sub un control foarte strict si erau niste reguli foarte bine puse la punct .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....