21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

VIDEO: Managerul Gabriel Lazany, amenințat că va fi dat în judecată. De vină ar fi câteva măsuri nepopulare

Un vârf al pandemiei de coronavirus se preconizează în Bistrița-Năsăud aproximativ la trei săptămâni după sărbătorile de Paști. „Dacă ne pregătim bine, după aceea ar trebui ca numărul să se diminueze…”, a declarat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean din Bistrița. Acesta a mărturisit că a fost amenințat cu judecata. De vină ar fi câteva măsuri nepopulare:

Invitat la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, a mărturisit că aici se muncește ca într-o stare de asediu. Acesta a mărturisit că a luat și decizii nepopulare care s-au lăsat cu tot felul de amenințări.

Am luat hotărârea de a face un punct radiologic la Secția de Boli Infecțioase de pe Alba Iulia. Să ducem un aparat radiologic mobil acolo. Ca să nu mai fie nevoie să aducem în spital pacienții de-acolo, doar pentru o radiografie. Am dat dispozițiile necesare. Bineînțeles că deja am primit mesaje și amenințări cu judecata din partea personalului. Că mă dau în judecată. Cum îmi permit să mut eu personal din spital, unde activitatea era restrânsă – în secția de boli infecțioase…”, a explicat Gabriel Lazany. 

Acesta a precizat că, în calitate de manager, poate lua astfel de decizii, în mod unilateral. „Legea, Codul Muncii și contractul colectiv de muncă îmi permit să mut o persoană, pentru 60 de zile, dintr-un punct de lucru în altul. Prioritățile, în acest moment, sunt siguranța pacienților și siguranța personalului medical… E adevărat că multe din deciziile luate în ultima vreme probabil că par nepopulare…”, a mai spus Gabriel Lazany.

Cum stăm cu ventilatoarele, la Bistrița. Ce anume lipsește din Spitalul Județean de Urgență Bistrița

În prezent, avem 20 de paturi de Terapie Intensivă și 34 de ventilatoare. Plus încă 17 aparate de anestezie care au modul de ventilare. Și încă câteva ventilatoare de transport. Una peste alta, ajungem undeva la 60 de echipamente medicale care pot susține din punct de vedere respirator un pacient…”, a precizat Gabriel Lazany.

Acesta a mai spus că în momentul de față se folosesc 4 ventilatoare – pentru 2 pacienți diagnosticați cu COVID-19 și doi suspecți. 

Gabriel Lazany a estimat că la Bistrița, în Spitalul Județean, se vor putea efectua cam 150-160 de teste pe zi.

Întrebat dacă îi lipsește ceva în aceste zile de criză și luptă împotriva COVID-19, Lazany a admis că singurele emoții „se referă la distribuția de medicamente care se utilizează pentru tratarea coronavirusului. Mă refer la Plaquenil și Kaletra. Acestea nu se mai vând prin furnizori. Se distribuie doar prin ordin al ministrului Sănătății. După ce au apărut schemele de tratament, la aceste medicamente nu am putut să fac stocuri…”, a mărturisit Gabriel Lazany.

Alte detalii interesante puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F697462004329968%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...