0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani

Un album de muzică născut la Bistrița pe care sunt înregistrate și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș a reușit o rară performanță. S-a clasat în topul celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane.

Suntem onorați pentru că albumul Elevation – Songs from Afar (2016) a fost inclus în topul BEST OF DECADE IN JAZZ de către James Hale (Downbeat)”, a transmis pianistul Lucian Ban.

Albumul a fost conceput la Bistrița, fiind editat de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, cu un suport major din partea Societății de Concerte Bistrița.

Lucian Ban cântă alături de saxofonistul american Abraham Burton, contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat al premiilor Grammy, Mat Maneri.

Albumul „Songs from Afar” încorporează cunoașterea profundă a jazzului modern cu extraordinara voce a lui Gavril Tarmure, muzician, dar şi manager cultural transilvănean, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.

Vorbind despre cel de-al doilea album lansat alături de quartetul ELEVATION, Lucian Ban afirma că e vorba „despre un material foarte personal pentru mine întrucât acest album este strâns legat de moștenirea cultural-românească și de influențele de jazz care mă ajută să descopăr mai multe despre locul din care provin – și despre drumul meu din viitor. Nu este vorba numai de vechile cântece populare din Transilvania pe care le reinterpretăm pe acest album, ci și despre celelalte piese și improvizații care reflectă căutarea continuă a sensului muzical.

[arve url=”https://youtu.be/YH_ezw3Nh8Y” /]

Nu este prima recunoaștere internațională de care se bucură acest album. În 2016 acesta a câștigat o recenzie de 5* (masterpiece), fiind numit Album Of The Year, în cea mai prestigioasă publicație de jazz din lume Downbeat Magazine.

Invitat recent la Bistriteanul.ro – Gavril Țărmure a vorbit despre proiectele care urmează să le deruleze în 2020, în cadrul instituției pe care o conduce. Săptămâna viitoare, Centrul Județean pentru Cultură va organiza două concerte extraordinare. Este vorba despre un concert  susținut de Noua Orchestră Transilvană și ansamblul profesionist Dor Românesc

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2633505660051230%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto @ Arhivă

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...