22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: Mesaj EMOȚIONANT, din carantină. Dintr-o lume fascinantă, minunată și teribil de dureroasă

Un emoționant mesaj, din carantină: Despre o lume fascinantă, minunată, dar și teribil de dureroasă… „Vă rugăm să ne respectați și să ne ajutați… Aveți încredere în noi!”

Este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Iar dacă în anii trecuți voluntarii Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț colorau orașul în albastru, în acest an totul e diferit. Au marcat totuși evenimentul printr-un emoționant calup de mesaje. Le puteți urmări integral AICI.

Vino în lumea noastră minunată, fascinantă, dar și teribil de dureroasă. Măcar azi, 2 aprilie…”, ne amintesc cei de la Centrul Micul Prinț din Bistrița.

Sunt Monica, mama lui Andrei – diagnosticat cu autism. Cel mai minunat, frumos și iubit copil, în jurul căruia se învârte toată viața mea. Serviciu, terapii de recuperare și tot ce implică un asfel de copil. 2 aprilie este Ziua internațională de conștientizare a autismului, și fiindcă situația dată nu ne permite să ne facem remarcați prin activități în aer liber, așa cum obișnuiam în anii trecuți – încerc să vă transmit că acești copii există. Au drepturi și nu trebuie ignorați. Acceptați-i printre voi, pentru că sunt uimitori…”, ne mărturisește una dintre mămici.

Alături de ea, multe alte mămici – dar și copii și tineri care suferă de afecțiuni din spectrul autist – sau terapeuți ai centrului ne împărtășesc câteva mesaje tulburătoare.

Ce înseamnă autismul pentru ei: Cât de mult le-a schimbat viața, cu ce provocări se confruntă sau cât de aprigă este lupta pe care o duc zi de zi… Cât de lung este drumul pe care trebuie să-l parcurgă. Câtă răbdare, câți bani sunt necesari, cât de adâncă – disperarea… Câte emoții presupune această luptă zilnică pentru normalitate… Dar și cât de mult îi doare faptul că au întrerupt tratamente vitale, pentru ei… 

Anca Toader, psiholog clinician la Centrul Micul Prinț din Bistrița, povestește că a învățat enorm de la copiii și părinții celor care au autism: „De la copiii cu autism am învățat sinceritatea. De la ei am învățat despre bogăția simțurilor… De la părinții lor am învățat cum să lupți, cum să reziști, să te reconfigurezi sau să te bucuri. La mulți ani, mici prinți albaștri, mici prințese albastre…!” 

Sunt Edi. Vă invit să acceptați diferențele dintre noi și să respectați și să ajutați persoanele cu autism. Aveți încredere în noi! Vă ofer un cadou muzical…

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F151632138281991%2Fvideos%2F224709525298875%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...