26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

VIDEO. Mihai Scridonesi (PNL): „Oamenii trebuie să înțeleagă că investind în agroturism au doar de câștigat…”

„Vin cu un suflet tânăr, vin cu o ambiție mare și cu proiecte pe care, după ce le voi pune în aplicare o să iasă ceva frumos la Maieru”, a mărturisit Mihai Scridonesi, la Bistrițeanul Live. Tânărul liberal a povestit că s-a hotărât să intre în lupta electorală pentru Primăria Maieru în urmă cu un an. Pentru că el este „omul care poate să vină cu proiecte mari în folosul comunității”.

Acum șase ani, după ce s-a căsătorit, Mihai Scridonesi a construit prima pensiune pe fonduri europene de pe Valea Anieșului.

Am considerat că turismul și agroturismul au șanse de viitor. Imediat după ce m-am căsătorit, povestind cu soția și familia mea, m-am întrebat în ce putem investi ca să avem un câștig, la urma urmei… Aveam ceva bani de la nuntă, am prins și o oportunitate de a accesa fonduri europene.

Pot spune că a fost greu și necunoscut, în prima fază. Dar am dus la bun sfârșit un proiect frumos și de viitor. Turismul și agroturismul pe Valea Someșului trebuie să înflorească. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă investesc în turism și agroturism au doar de câștigat…”, a povestit Mihai Scridonesi.

Tânărul întreprinzător are și un proiect pentru sprijinirea tinerilor care vor să acceseze fonduri europene tocmai pentru a investi în turism și agroturism. 

Cum vrea să sprijine Mihai Scridonesi turismul și agroturismul în Maieru

Mihai Scridonesi este decis să-i sprijine pe tinerii din Maieru să investească în turism. Pentru asta, a promis că, dacă va ajunge primar, va acorda câte 100 mc de lemn de construcții pentru pensiuni sau agropensiuni la jumătate din prețul stabilit de Consiliul Local.

De această facilitate se vor bucura familiile de tineri în care cel puțin un membru este absolvent de studii suoerioare – profil economic, comercial, turistic sau tinerii agricultori care au absolvit un curs de calificare atestat.

„Mă gândesc și la un proiect de cooperativă agricolă. Un manager bun în cadrul cooperativei să le strângă produsele și să negocieze cel mai bun preț pentru ei”, a mai spus Mihai Scridonesi. 

Administrația locală i-ar putea ajuta pe producătorii locali diminuând impozitele. „Celor care au pensiuni sau agropensiuni sau producătorilor locali Primăria ar trebui să nu le ia niciun impozit. Să le facă publicitate la magazinele și pensiunile din zonă. Să-i convingi pe oameni să cumpere produse de la producători locali…

Mihai Scridonesi a vorbit și despre planul de a crea piețe moderne de zi, astfel încât turiștii care vin la pensiuni și au nevoie de legume proaspete – să aibă ocazia să le cumpere de la piața locală. 

Muncind în mediul privat, Mihai Scridonesi a avut peste 200 de oameni în subordine. „În Primăria Maieru, dacă ajung, voi conduce o comunitate de peste 8.000 de locuitori. Cu siguranță, mă va ajuta experiența acumulată de peste 14 ani în funcția de conducere, în același loc… În mediul privat, dacă nu vii cu lucruri noi, nu ești un bun manager și nu ești ambițios, nu te ține nimeni. Acolo nu contează cât ești de bine îmbrăcat sau cât ești de frumos… Dacă faci performanță, bine. Dacă nu, pleci acasă”, a mai explicat Mihai Scridonesi. 

Alte proiecte și planuri referitoare la Maieru puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:  

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F298154297944836%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...