14.1 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

VIDEO Naționala de handbal feminin a terminat pregătirea la Bistrița. În ultima zi, încă un meci cu Ucraina

Echipa națională de handbal feminin a României a terminat stagiul de pregătire, organizat la Bistrița. Antrenamentele au culminat cu două meciuri amicale jucate contra Ucrainei, unul fiind jucat astăzi în TeraPlast Arena, de la ora 17:30.

Echipa României s-a pregătit pentru o dublă importantă cu Portugalia, meciuri care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2023, competiție organizată de Norvegia, Suedia și Danemarca între 30 noiembrie și 17 decembrie. Până la Campionatul Mondial, trebuie să învingă Portugalia într-un baraj pentru calificare. România va juca prima manşă pe teren propriu, pe 7 sau 8 aprilie 2023, iar returul în deplasare, pe 11 sau 12 aprilie.

Înaintea barajului cu Portugalia, România a întâlnit Ucraina într-un meci amical organizat la Bistrița, în TeraPlast Arena. Stagiul de pregătire a început în Poarta Transilvaniei încă din 26 februarie. Florentin Pera și Bogdan Burcea, antrenorii primei selecționate, au organizat o sesiune de antrenamente de pregătire fizică și tactică cu ceea ce le-a pus la îndemână investiția în sport de la Bistrița. Drept urmare, în 3 martie, de la ora 19:15, a fost organizat primul meci de control, amical, contra selecționatei Ucrainei. Cel de-al doilea s-a jucat pe 4 martie, în aceeași locație, de la ora 17:30.

Printre cele 20 de handbaliste chemate la Bistrița se numără și trei jucătoare care activează la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud: Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Iulia Dumanska. Cele trei au jucat în ambele meciuri de pregătire și au avut evoluții bune. Cristina Laslo și Bianca Bazaliu au fost lideri în teren din poziții cheie, iar Dumanska a intrat și a scos câte mingi a putut.

Din nefericire, sala nu a fost atât de plină pe cât se așteptau organizatorii care au fixat pentru acest meci amical prețuri pentru abonamente și meciuri „modeste”. Un abonament la Categoria I a costat 140 de lei, iar la cea de-a II-a, 100 de lei, în funcție de locul în sală. Prețul biletelor, pe zile a fost de 80 de lei la Categoria I, respectiv 60 de lei la Categoria II.

România a câștigat ambele meciuri la un scor lejer, meciurile având loc mai mult pentru a omogeniza echipa din care fac parte atât jucătoare tinere, fără experiență la națională, cât și jucătoare cu mai multe selecționări la echipa națională.

ROMÂNIA – UCRAINA 29-23 (18-9)

Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Marcatoare:

  • România: Șerban, Hosu, Dumanska – Laslo 6, Bazaliu 6, Necula 3, Dindiligan 3, Tănasie 3, Severin 2, Ostase 2, Mihai 2, Borș 1, Popa 1, Țîrle, Mițicuș, Stamin, Balog. Antrenor: Florentin Pera.
  • Ucraina: Saltaniuk, Chorniavska – Glibko 7, Smbatian 6, Dmytryshyn 4, Prokopiak 2, Markevych 1, Andriichuk 1, Kohuch 1, Konovalova 1, Smolinh, Kot, Melekestseva, Shukal, Horilska. Antrenor: Vitalii Andronov.

Nu explicăm gestul Federației Române de Handbal de a refuza să aducă la declarații, în fața jurnaliștilor, reprezentanți ai echipei din Ucraina. Însă jucătoarea ucraineancă, Irina Glibko, liderul echipei ucrainene, a vorbit cu o parte din jurnaliștii prezenți afară, înainte de a pleca spre casă. Joacă de mulți ani în România, iar limba română nu îi este deloc străină, ba chiar o cunoaște foarte bine. A vorbit despre echipa Ucrainei, una în formare, cu multe jucătoare tinere și neomogenizate, situație similară cu cea a echipei României.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: