14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

VIDEO – O educatoare se luptă să trăiască: Pentru cei trei copii ai ei și sutele de copii și părinți ce o iubesc enorm

Ani buni a fost educatoare, iubită și îndrăgită atât de copii, cât și de părinții acestora. Acum a fost nevoită să renunțe la profesie și să se concentreze asupra supraviețuirii. A fost diagnosticată cu o boală gravă, în stadiu avansat. Are nevoie de un transplant URGENT, în Italia. Și speră ca apoi… medicii să poată găsi și cauza bolii sale.

Ionela Moldovean are 38 de ani, o vârstă despre care obișnuim să spunem că are toată viața înainte. Din păcate, în cazul ei, situația nu e tocmai așa.

Ionela are trei minuni de copii: un băiețel de 11 ani, unul de 9 ani și o fetiță care în martie va împlini 3 anișori. E cunoscută și iubită și de alte sute de copii din Bistrița, dar și de părinții lor. Asta datorită faptului că ani de zile a fost educatoare la secția Germană a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13, o educatoare tare iubită și apreciată.

Am fost nevoită să renunț la a mai fi educatoare din cauza acestei probleme de sănătate. Trebuie să mă concentrez și să mă ocup acum de această problemă”, ne-a explicat Ionela cu o privire tristă, dar plină de speranță, speranța că va fi bine. Are de dăruit încă multă iubire și copiii tânjesc după dragostea ei, acasă sau la grădiniță.

Problemele de sănătate care n-o lasă să-și împlinească visele au început să apară încă din 2011. În 2012, în urma unei internări în Cluj, i se dă un diagnostic parțial, sumbru. A „luat la rând” mai mulți doctori, și de la Cluj, și de la Mureș, a ajuns chiar și în Italia.

Fiecare medic dădea alt diagnostic. Singurul lucru cert era că nu se cunoștea cauza. Iar în 2016 medicii mi-au spus să îmi fac o biopsie la ficat. Pe care am refuzat-o inițial, mai ales că fiecare doctor era cu părerea lui”, ne-a mai povestit educatoarea.

În 2016 rămâne însărcinată și alege să o aducă pe lume pe frumoasa fetiță, în ciuda opoziției medicilor, care i-ar fi indicat medicamente și nu o sarcină.

„Am sperat ca odată cu sarcina să îmi revin, să se refacă trupul, cumva. Dar nu a fost așa. Totuși, sarcina a decurs normal și am o fetiță sănătoasă”, spune Ionela, iar în ochi i se citește veselia și fericirea când vorbește de cea mică.

În 2017 alege totuși să-și facă biopsia, iar pe scurt, rezultatul e: ciroză la ficat, gradul II, fără a se cunoaște cauza. Din acest motiv nu poate urma un tratament, ci e doar monitorizată.

„Acum, în 2019, mi-am repetat analizele și e mai grav. A ajuns la gradul IV. Cauza e tot necunoscută, dar boala avansează. E nevoie de un transplant URGENT de ficat și mi s-a recomandat să îl fac în străinătate, lista de așteptare la noi fiind enorm de lungă. Am ales Italia”, ne-a explicat bistrițeanca.

Săptămâna viitoare va face încă o tură de analize, iar după sărbători va merge în Italia ca să facă demersurile pentru a fi pusă pe listă. Costurile, numai ale operației, se încadrează undeva între 60.000 – 100.000 de euro. La acestea se adaugă cheltuielile pre și post operatorii, spitalizarea, drumurile, și o chirie în Italia pe perioada premergătoare operației.

Astăzi, după spusele medicilor, zilele i-ar fi numărate și doar un transplant de ficat i-ar putea mări șansa la viață. După, medicii se vor concentra să afle și cauza acestor probleme, pentru ca mai apoi să îi poată oferi un tratament care să o țină în viață pentru copiii ei și alte zeci de copii din oraș care o adoră pentru educația primită de la ea în primii ani de viață.

Cei care doriți să îi faceți fericiți pe toți copiii care o iubesc pe Ionela, să-i redați unei educatoare minunate și familiei ei visele și zâmbetul, puteți să ajutați donând orice sumă într-unul din conturile de mai jos:

Nume: Ionela Moldovean

BANCA: Raiffeisen Bank

Cont RON: RO 06 RZBR 0000 0600 21481032

Cod Swift: RZBRROBU

Cont EURO:

RO22 RZBR 0000 0600 2148 8504

[arve url=”https://youtu.be/ahO3antQXuY” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!