11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO: O mare problemă, în Prundu Bârgăului. „De unde firme…?!”

Referindu-se la asfaltarea străzilor din Prundu Bârgăului, primarul Doru Toader Crișan invitat recent la emisiunea „Direct în Problemă”, a mărturisit pentru Bistrițeanul.ro care este marea provocare cu care se confruntă:

Lucrăm acum la un alt proiect, prin PNDL, pentru încă 15 străzi care vor fi asfaltate. Se lucrează efectiv pe ele, și sper ca în cel mai scurt timp să se toarne covorul asfaltic… Printr-un alt proiect – vom închide tot ceea ce înseamnă străduțe secundare, în comuna Prundu Bârgăului, până la sfârșitul anului…”, a mai spus Doru Crișan.

Marea problemă cu care se confruntă administrația din Prundu Bârgăului se referă la firmele care nu mai vin la licitație. „Nu avem cu cine lucra… Sunt 4 proiecte mari, în valoare de peste 1 milion de euro, scoase pentru a treia oară la licitație, prin programul SEAP. Firmele nu s-au prezentat, ceea ce înseamnă o întârziere de aproape un an de zile…

La Prundu Bârgăului se derulează, în momentul de față, peste 10 proiecte mari, de peste 1 milion de euro fiecare… Alte 10 sunt soase la licitație: „Ar fi nevoie de vreo 20 de firme care să ducă la bun sfârșit lucrările. Dar de unde firme? În județ avem 5 firme mari, și alte câteva mai micuțe… Dar există lucrări demarate și în alte localități de pe Valea Bârgăului…”, a punctat Doru Crișan.

Nici firmele nu prea au oameni cu care să lucreze, a admis primarul din Prundu Bârgăului, așa că administrația se confruntă cu o mare problemă. Primarul a mai precizat că în urmă cu câțiva ani, la licitațiile demarate de administrația din Prundu Bârgăului se prezentau câte 26 de firme. Acum situația s-a schimbat radical.

Infrastructura trebuie să fie prioritară într-o comună, pentru ca oamenii să scape de praf și mizerie… Îmi doresc din suflet ca până la sfârșitul mandatului să fie încheiat totul în comuna Prundu Bârgăului…”, a mai spus Doru Crișan.

Despre criza firmelor de construcții care nu se mai prezintă la licitații –  Bistrițeanul.ro a mai scris AICI:

IMPAS?! Firmele nu se mai înghesuie să participe la licitații! Care e motivul:

Foto deschidere @ Primăria Prundu Bârgaului

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F606561846513434%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...