31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

VIDEO: O mare problemă, în Prundu Bârgăului. „De unde firme…?!”

Referindu-se la asfaltarea străzilor din Prundu Bârgăului, primarul Doru Toader Crișan invitat recent la emisiunea „Direct în Problemă”, a mărturisit pentru Bistrițeanul.ro care este marea provocare cu care se confruntă:

Lucrăm acum la un alt proiect, prin PNDL, pentru încă 15 străzi care vor fi asfaltate. Se lucrează efectiv pe ele, și sper ca în cel mai scurt timp să se toarne covorul asfaltic… Printr-un alt proiect – vom închide tot ceea ce înseamnă străduțe secundare, în comuna Prundu Bârgăului, până la sfârșitul anului…”, a mai spus Doru Crișan.

Marea problemă cu care se confruntă administrația din Prundu Bârgăului se referă la firmele care nu mai vin la licitație. „Nu avem cu cine lucra… Sunt 4 proiecte mari, în valoare de peste 1 milion de euro, scoase pentru a treia oară la licitație, prin programul SEAP. Firmele nu s-au prezentat, ceea ce înseamnă o întârziere de aproape un an de zile…

La Prundu Bârgăului se derulează, în momentul de față, peste 10 proiecte mari, de peste 1 milion de euro fiecare… Alte 10 sunt soase la licitație: „Ar fi nevoie de vreo 20 de firme care să ducă la bun sfârșit lucrările. Dar de unde firme? În județ avem 5 firme mari, și alte câteva mai micuțe… Dar există lucrări demarate și în alte localități de pe Valea Bârgăului…”, a punctat Doru Crișan.

Nici firmele nu prea au oameni cu care să lucreze, a admis primarul din Prundu Bârgăului, așa că administrația se confruntă cu o mare problemă. Primarul a mai precizat că în urmă cu câțiva ani, la licitațiile demarate de administrația din Prundu Bârgăului se prezentau câte 26 de firme. Acum situația s-a schimbat radical.

Infrastructura trebuie să fie prioritară într-o comună, pentru ca oamenii să scape de praf și mizerie… Îmi doresc din suflet ca până la sfârșitul mandatului să fie încheiat totul în comuna Prundu Bârgăului…”, a mai spus Doru Crișan.

Despre criza firmelor de construcții care nu se mai prezintă la licitații –  Bistrițeanul.ro a mai scris AICI:

IMPAS?! Firmele nu se mai înghesuie să participe la licitații! Care e motivul:

Foto deschidere @ Primăria Prundu Bârgaului

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F606561846513434%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.